Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Илхан Кючюк: Стоим зад Делян Пеевски, принципна позиция е

Стоим зад Делян Пеевски, защото това е принципна позиция на ДПС. Тази позиция не се отнася само за него, а за всеки един член на движението, докато не се докаже или обори неговата невинност. Това заяви евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк в студиото на БТВ и подчерта, че от ДПС не свалят доверието си „просто защото някой иска“ това. Трябват доказателства и основания.

По думите му от партията нямат повод за притеснения, свързани с Pandora Papers и присъствието на името на Пеевски в тях. „Когато беше привикан в ДАНС, той отиде и даде свидетелски показания. Доколкото разбрах, той е декларирал това, което е трябвало да декларира по закон„, каза евродепутатът.

Кючюк потвърди думите на самия Делян Пеевски, че атаките срещу него идват от кръга „Капитал“. „Има много масирана атака срещу г-н Пеевски и тя идва основно от кръга „Капитал“ и неговите медии, защото г-н Пеевски през годините е разобличавал задкулисието на този кръг.“ Той съчетава в себе си концентрации на медии, неправителствени организации, които подават сигнали и най-важното – този кръг в много от случаите не участва със своите представители в Народното събрание, но във всяко едно правителство на Бойко Борисов е имал своите министри. „Това не са мои думи, това са думи на бившия премиер„, посочи Кючюк.

Евродепутатът потвърди: В България има задкулисие. На въпрос дали смятат действително, че влиянието на въпросния кръг „Капитал“, който обвиняват, е толкова голямо, че да достигне до президента Байдън, който пък лично подписва санкциите по закона Магнитски, Илхан Кючюк изказа съмнение, че лично американския президент се занимава с това, но и изрази увереност в действията и силата на лобистите.

Все още не е взето окончателно решение за собствена кандидатура на ДПС за президентските избори, но е по-вероятно движението да се яви със свой кандидат. Това ще стане ясно в близките няколко дни.

Що се отнася до действията на Румен Радев – ние имахме роля в избирането му, защото смятахме, че той трябва да бъде „различният президент“. За съжаление нашата констатация е, че Радев се провали в усилията си да обедини нацията, да събере целия капитал на България, за да върви страната ни напред с ясни приоритети„, посочи Кючюк и потвърди, че Румен Радев не може да разчита на гласовете на ДПС на един евентуален балотаж.

Илхан Кючюк каза още, че делегация на европейската партия АЛДЕ ще извършва наблюдение на предсрочните избори в България през ноември, а когато са представили в Брюксел с лидера Мустафа Карадайъ факти за тормоза в предизборния период от страна на МВР, там са останали сащисани и възмутени, че такова нещо може да се случва в държава от Европейския съюз през 21 век.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лондон чу ООН за бежанците, но праща нелегалните в Руанда

Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли във вторник...

Законотворчество като реденето на жълтите павета

Законодателната дейност в България в последната една година е...

Израел бомбардира Северна Газа

Това най-тежкият обстрел на района от седмици

Радев поде кампания за домакинство на Зимните младежки олимпийски игри 2028 г.

Президентът Румен Радев предлага България да се кандидатира за домакин...

България и Косово обсъдиха възможността за надграждане на сътрудничеството

Служебният премиер Димитър Главчев и косовският премиер Албин Курти...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img