Христо Иванов: Преговаряме с „Промяната продължава“ след изборите

Прочитания 5844
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Демократична България“ продължава разговорите с Кирил Петков и Асен Василев за коалиционно споразумение след парламентарните избори. Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов в предаването „Панорама“ на БНТ.

Ние се отнасяме изключително позитивно към тях, водим диалог и ще продължим да го водим. Нашата покана за предизборна коалиция беше мотивирана от разбирането, че заедно можем да постигнем по-голям резултат, отколкото поотделно. Ще продължим разговора с тях„, заяви той.

Той ще настоява за ясно разписано споразумение, а не на декларации или други подобни документи.

Ако не сме намерили споразумение за съвместно явяване на изборите, нашият фокус ще бъде да търсим коалиционно споразумение за управление. Трябва с тях да намерим отговори на дълбоките, ценностни въпроси и да оформим разграничителни линии по ключови теми за държавата„, каза още той.

Иванов не се притеснява за избирателите на „Демократична България“, той като те са привлечени на базата на ясни и последователни действия в последните години, включително и двата последни парламента.

Припомняме, че по-рано тази седмица, Иванов заяви, че ще предложи на политическия проект „Промяната продължава“, воден от Кирил Петков и Асен Василев, сформиране на предизборна коалиция. Трябва да се мисли за сформиране на общи листи за изборите на 14 ноември, за да се привлекат повече избиратели и коалицията да получи мандат за съставяне на правителство.

Кирил Петков и Асен Василев обаче заявиха, че имат намерение те да определят листите за предстоящия и не искат те да са запълнени с партийни фигури.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Дияна Георгиева

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шефът на Пирогов: Балтов да покаже цялата заповед за уволнението си

Публикуваното писмо на Балтов до ДАНС е автентично