ЕКСКЛУЗИВНО! Бащата на убитото от ток момче пред NEWS24sofia.eu TV: Готови сме на протести пред парламента (СНИМКИ/ВИДЕО)

Те самите си търсят оправдание и бягат от задълженията си. Това е абсурдно! Те са го убили! Искаме само да признаят грешките си. Той така или иначе вече е загинал. Но поне да признаят кой е извършителят, посочи братовчедката на младежа – Славка пред News24sofia.eu,

Прочитания 378323
0 0

Серия нарушения в търговските обекти край мястото, където загина 16-годишното момче, установи проверка, извършена от Район „Триадица”.

Оказва се, че част от павилионите е трябвало да бъдат премахнати, а при други разположението на кабелите е било променено преди три години.

Вече е сформиран екип от следователи, който ще разследва причините за смъртта на непълнолетното момче. През целия ден се извършваха разпити на свидетели. Иначе и днес институциите не изясниха помежду си отговора на въпроса кой е виновен за случилото се.

Това доведе до проверка на павилионите, които виждате тук, от Столичната община.

Изводът е, че нито един от тези обекти няма право да функционира, заради документални несъответствия. Четири от петте павилиона преди 3 години са били захранени с ток с чрез кабели по въздуха, но след премахване на стълб, са били прекарани под земята.

Един от търговските обекти, свързан с въпросните електрически кабели от шахтата, не е работил, но и няма разрешително за поставяне и изобщо не трябва да е на това място. Друг от павилионите в съседство, към който води оголения и опасен електрически кабел, е бил в процедура, както за узаконяване, така и за премахване.

По абсурдния случай преди две години е потърсено становище от областната управа на София и болничното заведение, с което павилионът е имал сключен договор, но до краен резултат така и не се е стигнало.

Междувременно от общината излязоха с предварителни резултати от проверката си. Според тях два от обектите, които са на територията на болница Свети Иван Рилски, са поставени незаконно, защото не са открити документи за експлоатация. Останалите три, които са на тротоара непосредствено до шахтата, нямат одобрени проекти за захранване с ток.

След започналата днес проверка се оказа, че четири от общо петте павилиона в района на болница „Св. Иван Рилски“ са затворени. А в единствения отворен павилион разговаря екип на „Нова телевизия“ с Маглена, която работи от три години. Показва ни и документите, с които е издадено разрешение за експлоатация на павилиона.

Така – законно присъединени или не, обектът плаща сметки за ток.

В отговор до News24sofia.eu от ЧЕЗ обясниха следното – обектите пред болница „Св. Иван Рилски“ са декларирали, че отговарят на изискванията за безопасност. В момента временно е спряно електрозахранването на три от тях.

Проверката на институциите продължава, а близките на загиналото момче са категорични, че са готови на протест.

Не е справедливо това, да не се оправят шахтите и снощи гледам по интернет се говорят глупости, че са му били мокри краката. Е, той какво трябва да направи? Да излети във въздуха ли? Би трябвало да намерят виновните. Не трябва да оставят нещата така, коментира пред журналиста ни Тодор Стефанов бащата на момчето – Снежан.

Бащата заяви пред камерата на News24sofia.euр че ако няма наказани, роднините са готови на протест.

Кой ще понесе вината? Обръщам се към управниците на България, моля ви се от все сърце, някои да се признае за виновен в тази история. Родителите на момчето, са потресени просто искаме да разберем дали някои ще понесе вина. Линейката не е дошла за 3 минути. Да спрат да лъжат по медиите. 20 минути линейката, се е бавила, заяви Йордан Димитров приятел на 16-годишното момче.

Те самите си търсят оправдание и бягат от задълженията си. Това е абсурдно! Те са го убили! Искаме само да признаят грешките си. Той така или иначе вече е загинал. Но поне да признаят кой е извършителят, посочи братовчедката на младежа – Славка пред News24sofia.eu,

По – рано днес прес „Нова телевизия“ Инженер Йовко Раканов демонстрира на място какво точно може да се е случило.

Стъпваме с мокър крак, като по него има и солена вода, защото е пръскано със сол до пешеходната пътека. За да се стигне до фатален инцидент, трябва някъде токът да се оттече към нула или към земя, разясни експертът.

След като вчера шахтата беше обезопасена, днес по нея не тече ток. Но следите все пак остават.

Ръждата показва, че тук може би е текъл ток и е образувал електрохимичен процес. Тази ръжда е характерна точно за такъв процес, когато има протичане на ток. Съседната шахта е абсолютно чиста по ръба, добави инж. Раканов.

Проверката на медията установи още, че ток продължава да тече по открити кабели по софийските улици, само на няколко метра от мястото на инцидента.

Ако щракнем ампер клещите, ще видим, че през кабела протича ток със сила три ампера. Това е достатъчно, ако има нарушение в изолацията на кабела и някое дете пипне тази нарушена изолация и заземения стълб, да се стигне до подобен случай, категоричен е инженерът.

Той уточни, че за да спре да работи сърцето, е нужен само около 0,1 ампер.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Новите случаи на коронавирус са 1349, излекуваните са 748

Направени са 11 604 диагностични теста...