Реклама

https://www.gerb.bg/bg

БСП изхвърли Кирил Добрев (ОБНОВЕНА)

Снимка: архив БГНЕС

Кирил Добрев е изключен от Българската социалистическа партия.

С кратко съобщение от пресцентъра на БСП съобщават, че Националният съвет на БСП е наложил на члена на НС на БСП Кирил Николаев Добрев мярката за партийно въздействие „Изключване“ и е прекратил членството му в БСП.

Гласували са общо 170 от 187 членния състав на Националния съвет. Гласовете са разпределени: „за“ – 106 гласа, „против“ – 61 гласа, „въздържал се“ – 3 гласа.

Малко по-рано от БСП – София призоваха лидера в оставка Корнелия Нинова да се въздържа от подобни действия и да изчака решенията на Конгреса, който ще се проведе на 22 януари.

Решението за отстраняването на Добрев е взето неприсъствено, като гласуването започна вчера и продължи два дни. Протоколното решение е от 21 декември 2021 година, а гласуването ще се състои по имейл.

Като мотиви за изключването са: открито противопоставяне на решенията на НС на БСП и създаване на организация за тяхното проваляне, множество медийни изяви, използване за вътрешнопартийни цели и създаване на негативен образ на БСП, подготовка и лично участие в недопустими публични действия, които уронват обществения престиж на партията и внушават липсата на организационно-политическо единство, използване на влияние върху структури и кадри за реализиране на лични и корпоративни интересиподпомагане на изграждането на структури на нови политически субекти.

Кирил Добрев е един от отявлените критици на ръководството на партията в лицето на Корнелия Нинова. На един от последните партийни форуми изказа своята радост, че Нинова заема пост в изпълнителната власт, тъй като по този начин може да освободи партията от присъствието си.

Едновременно с това Корнелия Нинова обяви своята оставка след резултата от последните парламентарни избори на 14 ноември. Изборът на нов лидер обаче ще се състои през идната година. Оставката на Нинова е втора поред, която тя подава като лидер на БСП. През лятото на тази година, когато се състояха и първите преки избори за председател на социалистическата партия, Кирил Добрев бе опонент на Нинова.

Кирил Добрев е син на Николай Добрев, покойния вътрешен министър от правителството на Жан Виденов, който и върна мандата за съставяне на правителство на президента Петър Стоянов. Четири пъти е бил народен представител на БСП – в 40-о, 41-о, 42-о и 43-о Народно събрание. От 2006 до 2014 година оглавява областната Софийска организация на БСП.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Башар Асад се закле: Путин ще победи в Украйна

Сирийският президент Башар Асад изрази увереност в способността на...

Шеф в ООН ужасен от съобщенията за масови гробове в Хан Юнис

Ръководителят на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк...

Шефът на ОП „Гробищни паркове“ в София няма да подаде оставка

Директорът на общинското предприятие "Гробищни паркове" в София Румен...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

ГЕРБ хвърлят щетата „Боташ“ в пленарна зала и на Денков (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=_MwTfUX6MSw Парламентарната група на ГЕРБ-СДС входира доклада с "Боташ" в...

Продължаваме промяната и Демократична България подписаха за изборите

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" подписаха споразумение за общо...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img