Борисов за предсрочните избори: Безотговорни партии харчат пари на данъкоплатците в безсмислени упражнения (ОБНОВЕНА)

Целта на ГЕРБ е да ограничава щетите

Прочитания 271956
0 0

БСП не е ли токсична, като никой не иска да работи с нея, ДПС не е ли токсична, като никой не иска да работи с нея? „Да, България“ не е ли токсична, че никой не иска да работи с нея. Айде малко да си мерим думите и да зачитаме това, което ни е отредил българския народ при честни избори.

Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов на брифинг в централата на партията, предаде репортерът на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов.

Няма да има и следващо правителство независимо от резултата, защото партиите се държат безотговорно, изтъкна Борисов.

След няколко месеца кой ще ни събере и ще ни оправи, като имаме разединител, а не обединител на нацията, запита той явно по адрес на президента Румен Радев.

Премиерът в оставка е категоричен, че останалите партии избягали от отговорност и сега със следващите предсрочни избори щехарчат парите на данъкоплатците в безсмислени упражнения„.

В началото на брифинга премиерът честити Възкресение Христово на всички българи.

Той отчете и изминалите парламентарни избори, като посочи, че над 100 млн. са вложените пари за избори.

Демокрацията е скъпо начинание, а още повече, че ги проведохме в пандемия и под острия поглед на наблюдатели на всички организации. Всички казали, че изборите били честни и добре проведени, отчете Борисов.

Преди изборите политическите партии имали своите програми, тактика на действие – това е нормално за демокрацията, но понеже демокрацията е скъпо нещо, но след това политическите партии били длъжни да направят необходимото, за да има стабилно управление, изтъкна Борисов.

В Белгия например по 1-2 години правели правителство и нямало „такава глупост“ като в България със служебното правителство.

Борисов благодари на българите, че отново поставили ГЕРБ за първа политическа сила.

По време на изборите ГЕРБ били малцинство, по думите на Борисов, като допълни, че останалите партии се възползвали да имат членове на ЦИК. Сега, понеже ВМРО изпаднали, побързали да закрият възможността да закрият ЦИК.

Премиерът се отнася с уважение към всяка една партия, но не може „госпожа Нинова да иска да закрива по-бързо парламента„.

Следващото правителство трябва да има пълен мандат, настоя Борисов и допълни, че и тука другите партии хвърлили прах в очите на хората“ – че било възможно да има пълен мандат.

На Разпети петък да приемеш закон за три дни при положение, разкритикува приемането на промените в Изборния кодекс Бойко Борисов.

Той е възмутен, че с приемането и обнародването на закона са накарани хората (работниците в печатницата на ДВ, бел.ред.) да работят на Разпети петък.

Според него целта е била една единствена – ЦИК да се даде в ръцете на кандидата за президент и тук е големият парадокс.

По думите му ЦИК се назначава от Радев, само че парламентът, за да бъде диктатът пълен, не му направили методология. Къде му е методологията на парламента и как ще назначи председател и заместник-председател, недоумява Борисов.

Според него има погазване на всички принципи, в които от 20 члена на ЦИК, ГЕРБ имали 7. Всички останали били на другите партии. Вече ще имаме състезание, в което един отбор ще има и съдиите.

Какво значи „по възможност“ да се състои видеонаблюдение, запита Борисов.

Какво значи 100% машинно гласуване, кога ще направят обществената поръчка и кога ще купят машините, възмути се Борисов.

Борисов очаква хората да видят истината с очите си.

Няколко пъти той повтори, че разчита на мъдростта на българския народ.

Как ще разнесат машините от Америка, Австралия с Азия. С тирове ли ще бъде, с платноходки, със самолети, с лодки, с какво? Как ще наблюдават кой чука на тези машини или и там сме си създали организация за фалшифициране, запита министър-председателят. „Не въздъхвайте госпожо, защото и аз въздъхнах няколко пъти вече„, обърна се Борисов към журналист в залата и допълни, че и месеци наред щяло да продължи служебното правителство каквато била целта.

Борисов атакува „Има такъв народ“ и за отказа им от мажоритарен вот.

Борисов настоя за стабилна държава.

Той е против протестите, които пречат, но подкрепя протести, които са оздравителни.

Борисов посочи, че когато са протестирали неговите прозорци, винаги е приемал протестиращите.

Борисов очаква „зверска лъжа на предсрочните избори“.

Той заяви, че е свикнал на негов гръб да си правят политиката и това не го притеснявало.

Борисов пожела на всички свои опонентите да управляват три мандата и да носят отговорност.

Според него българският народ имал страшен инстинкт и видял, че ГЕРБ се поправят, когато били надменни, и затова им дали втори шанс.

Дори Тодор Живков не е имал и президент, и премиер, и ЦИК, а Румен Радев е точно такъв в момента„, изтъкна Борисов.

Според него, нищо добро не може да се очаква от НС, след като в него се върнали лица като Дончева, Капон, Манолова и Бабикян. Напълно нормално било да се върне и Боби Михайлов начело на БФС.

Нали и за това няма да ми търсите отговорност„, запита Борисов.

След няколко седмици кортежите на мутрите ще спрат на „Червило“, а Борисов призова журналистите да ги снимат.

Продължавате умишлено да ни държите (на власт, като управляващи, бел.ред.) като сме с гласувана оставка. Какво ви пречеше да направите правителство с втория мандат, да свърши работата и пак предсрочни избори. Само че те не искат да носят отговорност, да влязат в предизборна кампания, но след 2 месеца лъжите пак ще им лъснат, категоричен бе Борисов.

Третите ги знаем, че няма да се изкажат, но четвъртите и петите също ги няма, отсече Борисов.

Правосъдният министър в оставка Десислава Ахладова изрази притеснението си, че Народното събрание започнало да приема законите бързо, без оценка на въздействие и без достатъчно обсъждане, като даде пример с Изборния кодекс и Наказателния кодекс. Тя запита каква ще бъде констатацията за приетия нов Изборен кодекс в доклада за върховенството на закона на ЕК. Борисов й отговори, че за това не трябва да мисли, защото тук отговорен ще бъде Румен Радев, а инструментът – депутатът Трифонов.

Според председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова „новите варвари“ погазили не само Конституцията, но се държали като господари и на времето – превъртели го с гласуването на промените в Изборния кодекс.

Никога не се е случвало за една нощ да се приема Изборен кодекс и да бъде обнародван с по-ранна дата. Най-вероятно и времето е овладявал, щом може да си го позволява“, заяде се Борисов с президента във връзка с подписването и обнародването на закона на Разпети петък и 1 май.

Според Атанасова новите партии надминали правителството и мнозинството на Орешарски. Тя очаква още по-скандални промени в 23.59 или след 00:00 ч. Всяко нещо направено на Разпети петък има кой да го съди. Няма да внасяме Избирателния кодекс в Конституционния съд, оставете българите да видят какво са направили, разпореди Борисов.

Колко души гласуваха с машинно гласуване и сега наказваме народа. Сега и Христо Иванов ще гласува с машина – „ще – не ще“, заяви Борисов.

Припомняме, че на последните избори съпредседателят на ДБ гласува с хартиена бюлетина.

Те само смях предизвикват, толкова ги е страх, толкова са безпардонни, уплашени и в хаоса не знаят какво да правят, отсече Борисов.

Онзи ден ме заядоха, че няма актуализация на бюджета. Кандидатът за президент Радев и БСП да си направят кабинет и да управляват. „Оставете Борисов и депутат не съм„, посочи премиерът в оставка и попита дали Слави Трифонов е започнал вече да ходи на работа.

Изказване направи и вицепремиерът в оставка Томислав Дончев, като думата му беше дадена от Борисов с обръщението „Томи“. „Да управляваш не е да смениш фейсбук с парламентарната трибуна. В момента всички се състезават кой да бъде най-голям критик, а есенцията е да се вземе решение от хората в полза на хората„.

На вицепремиера Томислав Дончев две неща му направили впечатление – силните метафори, които се изговарят, че партиите на промяната спечелили изборите, но не му е ясно защо не пускат управляващите в оставка да си ходят „Аз не играя футбол, но това ми прилича на два отбора да излязат на терена и да преначертаят наказателното поле„, отсече Дончев за краткия живот на 45-тия парламент, който се очаква да бъде разпуснат след като и БСП обявиха намерението си да върнат мандата.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Николова доволна, че СПА курортите са пълни с туристи

Същевременно призовава да се спазват мерките