Българите в Германия предпочитали „Демократична България“ и „Има такъв народ“

Екип News24sofia.eu
Прочитания 3311
0 0

Българите в Германия гласуваха най-много за „Демократична България“ и „Има такъв народ“, съобщи БНР, на базата на екзитпола до този момент.

В повечето секции в страната най-много гласове са получили демократите, партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ също е привлякла хиляди избиратели. „Демократична България“ води в Берлин, „Има такъв народ“ е на първо място в Мюнхен.

В Берлин ГЕРБ е на трето място, а за ВМРО няма нито един глас в отворените до този момент бюлетини.

Часове наред чакаха българите в Германия, за да упражнят правото си на глас вчера. Резултатът може да се бъде определен като антиправителствен вот.

След преброяване на първите гласове е ясно, че в повечето от 69-те изборни секции в Германия, печелят опозиционните партии.

Интересът към изборите този път бе необичайно висок. Гласуваха предимно млади хора, които не се отказаха да чакат на дълги опашки по 3, 4 и дори 5 часа, за да пуснат бюлетината си.

В големите градове изборните секции се възползваха от правото си да удължат изборния ден до 21 часа. Въпреки напливът всички успяха да гласуват и няма затворени секции с негласували хора пред тях. 

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Бабикян вече търси най-малкото общо кратно за новия парламент

Той е доволен, че патериците на Борисов са изблъскани