Реклама

https://www.gerb.bg/bg

За Гроздан Караджов падането на кабинета е предизвестен край на нелогична коалиция

Снимка: архив БГНЕС

Предизвестен край на една нелогична коалиция. Това заяви регионалният министър в оставка Гроздан Караджов пред БиТиВи.

Той се чувства облекчен след като снощи при гласуване на вот на недоверие падна кабинетът „Петков“. „Важно е какво може да свършиш за хората„, допълни той.

Въпросът (за правителството „Петков) не е бил за парите, не е поставян по този начин и не е имало такава драма„, увери той. Драмата била заради неуважение.

Още от март били влошени отношенията в коалицията, не си говорили лидерите в коалицията, като крайна мярка било решено той и Балабанов да ходят на коалиционен съвет. По темата с избора на председател на БНБ започнало търгашество, което рефлектирало върху пътната мрежа.

Участниците в правителствената коалиция подкрепяли решението за въвеждане на еврото, от ИТН искали седмица отсрочка, но решението било внесено силово. Второто силово внесено нещо било решението за актуализация на бюджета, каза Караджов.

Караджов каза, че си вършел работата технократски и не е част от ИТН.

Изведнъж станахме мафията, корумпирани мутри, но това не е истината и хората го виждат„, допълни Караджов.

Още не съм вдигнал поглед да кажа дали ще се случи катастрофата, която е казал Христо Иванов, обясни Караджов. Той поясни, че сборът от разходите на рафинерията прави с 1,2 лв. по-ниска цена на горивата, каза Караджов. Щом това правителство не се справя, следващото трябва да го реши.

Всички доказателства – лъжа по лъжа са номерирани, дума срещу документ, обясни регионалният министър в оставка.

Когато се обвиняват ИТН и мен, че сме искали да харчим без контрол някакви пари, прочетете заглавието, препоръча той и цитира: „Кабинетът иска да разпредели порциите„.

Кой е искал да ги даде без контрол (пътните ремонти и строежи – б.р.)„, запита той и си отговори – „основателят на ПП„. Когато ме заливат с лъжи, аз трябва да си мълча ли, запита Караджов.

Скептичен съм при този начин на говорене, тази свирепа реторика, заклеймявайки всеки, който си позволи да ги критикува – или всичко, или нищо. Не е виновен нито мафията, нито ДПС, нито руският диктатор – не можеха да управляват и затова паднаха от власт„, категоричен е Караджов за падането на кабинета „Петков“.

Запитан дали са се провалили в намиране на изход от ситуацията, той отговори отрицателно и увери, че са успели да излязат от капана, който им е готвен за разплащане с пътнотранспортните фирми. Той отчете като успех и договорката който замърсява повече, да плаща повече визирайки системата за тол такси.

Караджов показа документ от 31 януари, с който е поискал да бъдат прекратени незаконните процедури за обществени поръчки. Искал е строежите, направени по незаконни поръчки, да бъдат разрушени. След това получил указание от Лена Бориславова, изразител на правителствената воля – да позволи довършването на строителните дейности по започнатите договори.

Когато получавам инструкции да продължа незаконните договори, аз изпълнявам това решение, защити се Караджов. След като съм получил инструкции да продължа инхаус поръчките, аз действам. Думата „искам“ я няма, съгласувам проекта за решение на МС, съгласувам допълнителни плащания с бюджетното салдо – цитира документи Караджов.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ракетна атака срещу Одеса: осем ранени, сред които две деца (СНИМКА)

В резултат на ракетна атака срещу Одеса бяха ранени...

В Скопие ще избират президент на втори тур (ОБНОВЕНА)

Лидерът на опозиция води пред сегашния държавен глава

Лейбъристите във Великобритания искат национализиране на железопътната мрежа

Британската опозиционна Лейбъристка партия съобщи днес планове за ренационализиране...

Сенатът на САЩ удължи на програмата за шпиониране на чужденци

В събота Сенатът на САЩ одобри удължаването на срока...

Трима са убити при израелски удар в Рафах

Това твърдят палестински източници

Само 9% от младите американци вярват, че САЩ „се движат в правилната посока“

Ново проучване в четвъртък установи, че само девет процента...

Училища и колежи затвориха заради високите температури в Бангладеш

Високите температури принудиха властите в Бангладеш да затворят училищата...

Не достигат парите за разрастващия се оръжеен сектор на Украйна

Стотици украински бизнеси, произвеждащи оръжия и военно оборудване, се...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img