Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Владимир Путин се зарече да накаже отговорните за зверството в Москва (ВИДЕО)

Руският президент Владимир Путин направи обръщение към нацията по повод смъртоносната атака на концерт край Москва, съобщават „Ройтерс“ и „Гардиън„.

Той подчерта, че всички отговорни ще бъдат наказани.

Руският лидер заяви, че нападателите са се опитали да избягат към Украйна. Той посочи, че според предварителната информация от украинската страна е имало хора, подготвящи се да ги пуснат през границата от Русия.

Путин обяви и че 24 март ще бъде Ден на траур в страната.

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

Разследващите и правоохранителните органи ще направят всичко, за да установят всички подробности около престъплението. Но вече е очевидно, че сме изправени не просто пред внимателно и цинично планирана терористична атака, а пред подготвено и организирано масово убийство на мирни, беззащитни хора„, подчерта той.

И четиримата преки извършители на терористичната атака – всички, които са стреляли и убивали хора, са установени и задържани. Те са се опитали да се укрият и са се придвижили към Украйна, където по предварителни данни за тях е бил подготвен прозорец от украинска страна преминат държавната граница. Задържани са общо 11 лица„, посочи той.

Федералната служба за сигурност на Русия и други правоприлагащи агенции работят за идентифициране и разкриване на цялата база за подкрепа на терористите: тези, които им осигуряват транспорт, планират маршрути за бягство от местопрестъплението, подготвят тайници, тайници с оръжия и боеприпаси…“

Престъпниците хладнокръвно и целенасочено са тръгнали да убиват, да стрелят от упор по нашите граждани, нашите деца. Точно както някога нацистите са извършвали кланета в окупираните територии, те решават да организират показна екзекуция, кървав акт на сплашване„, посочи още държавният глава.

Всички извършители, организатори и поръчители на това престъпление ще понесат справедливо и неизбежно наказание. Които и да са те, който и да ги ръководи. Пак казвам, ние ще установим и ще накажем всички, които стоят зад терористите, които са подготвили това зверство, това нападение срещу Русия, срещу нашия народ„.

Знаем каква е заплахата от тероризма. Тук разчитаме на взаимодействие с всички държави, които искрено споделят нашата болка и са готови на практика наистина да обединят усилията си в борбата срещу общия враг – международния тероризъм с всичките му проявления„, допълни Путин.

Терористи, убийци, нечовеци, които нямат и не могат да имат националност, ги очаква една незавидна съдба – възмездие и забрава. Те нямат бъдеще. Сега нашият общ дълг – на нашите другари от фронта, на всички граждани на страната, е да бъдем заедно. Вярвам, че ще бъде така, защото никой и нищо не може да разклати нашето единство и воля, нашата решителност и смелост, силата на единния народ на Русия. Никой няма да може да посее отровните семена на раздора и паниката в нашето многонационално общество. Русия неведнъж е преминавала през най-тежките, понякога непосилни изпитания, но е станала още по-силна. Така ще бъде и сега“.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Иван Сотиров: Партиите в България деградираха до олигархични корпоративни структури

Коалицията "Синя България“ се регистрира за участие предсрочните парламентарни...

Андрей Ковачев: България няма да има успех, ако правителствата се сменят през няколко месеца

Европейският парламент гласува резолюция, с която предупреждава за руска...

Соня Момчилова: Дано не се премине границата между регулацията и цензурата

Съветът за електронни медии (СЕМ) избира председател. Мандатът на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Трима младежи са ограбили непълнолетни в столичния парк „Борисова градина“

Софийската районна прокуратура протестира наложената мярка за неотклонение "Надзор...

Комисия търси фискалния ефект от дерогацията 4 месеца след спирането й

Комисията за дерогацията, която ползваше "Лукойл", ще работи безпристрастно....

Гражданите на Словакия събраха близо 3 млн. евро за снаряди за Украйна

Граждани на Словакия, недоволни от отношението на правителството на...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Бунтовниците в Мианмар се изтеглят от ключов град на тайландската граница

Бунтовниците в Мианмар се изтеглиха от ключов град по...

Меглена Плугчиева хвърли оставка като съветник на Димитър Главчев

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на служебния министър-председател...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img