Васил Божков може и да се кандидатира за НС, „ако партията реши“

Views 57435
0 0
Снимка: БГНЕС

Не съм си осигурявал спокойствие, а съм си осигурявал съществуване. Срещу бизнеса ми има тотално нарушаване на закона. Това заяви пред БНР бизнесменът Васил Божков.

Той подчерта, че не е давал подкупи, а той самият е бил рекетиран.

По негови думи прокуратурата е знаела за пътуването му за Дубай.

Божков бе категоричен, че прокуратурата не спазва законите. Тя била инструмент на „бога“.

Той обясни, че е подал сигнал в прокуратурата за доказано престъпление, което обаче никой не разследвал – за рекета срещу себе си.

Когато отказах да давам парите, унищожиха целия ми бизнес. Аз съм си плащал всички данъци, а след това съм давал пари. Реших, че е по-добре да давам някаква част, за да съществува моят бизнес, докато тези са на власт. Въпреки всичко не съм ощетил никого. Това са мои лични пари, можело е да ги изям и да ги изпия, аз ги давам на грабителите, коментира бизнесменът.

По негови думи бизнесът му е съществувал въпреки политиците, а не благодарение на тях.

Той заяви, че когато Бойко Борисов и Делян Пеевски са спрели да дават пари за „Левски“, отборът е закъсал и са казали на Божков да го вземе.

Бизнесменът подчерта, че Пеевски без Борисов не може да съществува, както и обратното. Не трябвало да се демонизира само единият, тъй като те били свързани като сиамски близнаци.

Според него, когато се вземе политическата власт, този модел може да бъде сменен.

Божков заяви, че винаги е имал мисии – подпомагането на спорта, събирането на културното наследство на България. Сега искал да отърве българския народ.

Той бе категоричен, че всички партии са част от статуквото и не могат да променят нищо. „Българско лято“ обаче искали рестарт на системата.

Ако партията реши, ще бъда в листата. Ще се опитват да ни пречат всячески за „Българско лято“, което показва, че ги е страх, отбеляза той.

Божков увери, че дори партията да не успее да се регистрире в срок, ще намери партия мандатоносител, но при всички положения ще се яви на изборите.

Припомняме, че „Българско лято“ внесе документи за регистрация в Софийския градски съд на 13 януари.

Преди дни обаче стана ясно, че съдът е отложил регистрацията й за 5 февруари, тъй като представител на прокуратурата не е бил уведомен в законовия срок за датата на заседанието.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Родители и учители против отварянето на кафенета и връщането на учениците в клас

Родители и учители са против предложенията за отпадане на забраната рестoранти, барове, кафенета и дискотеки да работят във формат, различен от доставка на храна по домовете. В своя позиция от „Родители за безопасно образование“, „Учители за безопасно образование“ и „Science in the Crisis“ заявяват, че решението за връщане на учениците […]