Ускорено изпълнение на транспортните проекти обеща новият ресорен министър

Views 1070
0 0

Христо Алексиев пое управлението на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията от предшественика си Георги Тодоров.

Той заяви, че сред основните му задачи е ускоряването на изпълнението на проектите за жп коридори, пътища и цифрови магистрали.

Новият транспортен министър посочи, че през последните 5 месеца са стартирали жп проекти за над 1 милиард лева.

Той допълни, че по Програма „Транспортна свързаност“ се очакват инвестиции в размер на 4 милиарда лева след одобрение на Европейската комисия. Страната ни ще кандидатства активно и по Механизма за свързана Европа 2021-2027.

Относно проекта на Плана за възстановяване и устойчивост Алексиев заяви, че средствата за „Транспортна свързаност“ възлизат на 1,8 млрд. лв. За „Цифрова свързаност“ пък се очакват инвестиции за близо 1 милиард лв., от които 300 млн. лв. е привлечено финансиране от страна на операторите.

В рамките на моя мандат ще изисквам засилен контрол на изпълнението на концесионните договори, както и продължаване на реформите в сектора, изтъкна той и изрази желание за бъдещо сътрудничество с Георги Тодоров.

От своя страна вече бившият транспортен министър съобщи вчера, че е започнала процедура по вливане на летище София в летище Пловдив. Тя ще протече на няколко етапа и ще продължи шест месеца.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Дияна Георгиева

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

С 19 млн. лв. пишат историята на бедствията у нас и готвят план за реакция

Основно направление на проекта за околната среда е изготвяне на предложение на Национален план за управление на риска от бедствия, базиран на оценка на риска, който ще отчита вероятните въздействия на промените на климата и съществуващата стратегия за адаптиране към тях. В рамките на тази дейност ще се извърши диагностика […]