Украинските бежанци пътуват безплатно с влак само при влизането си у нас от полунощ

News24sofia.eu
Прочитания 1850
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

От 00:00 ч. тази нощ се променят условията за пътуване на украински граждани, пристигнали в Република България след 24 май 2022 г., съобщиха от БДЖ.

Бежанците ще могат да се възползват от безплатни документи за пътуване по железопътната мрежа в България до желана от тях дестинация еднократно, само в деня на пристигането им.

БДЖ ще осигурява безплатни пътувания чрез оферта „Help Ukraine“, която е част от споразумение s Румънския държавен железопътен пътнически оператор (CFR Calatori). За лицата, притежаващи билет по офертата „Help Ukraine“, БДЖ ще осигурява безплатно пътуване до гара, от където може да се направи връзка с международния влак за Румъния.

След писмена заявка от съответните кризисни центрове или други оторизирани органи ще се издават безплатни билети при необходимост от пътуване на украински бежанци в България. Нужно е и представянето на документ, доказващ гражданство или пребиваване в Украйна.

Издадените билети преди влизането в сила на новите условия са валидни до приключване на пътуването.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Шестима ранени при нападение с нож в Германия

Най-малко шестима души са били ранени, след като мъж ги атакува с нож в пътнически влак близо до западния германски град Аахен, провинция Северен Рейн-Вестфалия. Заподозреният е задържан от полицията, съобщи „Дойче веле“. Няколко от пострадалите са настанени в болница. Никой от пътниците не е с опасност за живота. Жертвите са получили рани по

Read More »