ЦИК провежда тестово машинно гласуване

В 3 района на столицата

Views 1515
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще проведе днес в три района на София поредното експериментално гласуване с машини. Гласуването е анонимно и не се предвижда избирането на реални партии и коалиции.

Инициативата обаче дава възможност на гражданите на столицата да пробват как се гласува с машини повече от месец преди официалния вот.

Тестовото гласуване ще се проведе в:

22-ро СЕУ „Георги С. Раковски“, на адрес бул. „Витоша“ № 134, район Триадица от 10.00 до 13.00 часа; 143-то основно училище „Георги Бенковски“, на адрес ул. „Тодорини кукли“ № 9, район „Подуене“ от 11.00 до 14.00 часа и между 12.00 и 14.00 часа в 37-мо СУ „Райна Княгиня“, с адрес ж.к. Люлин 10, ул. „Луи Пастьор“ № 1.

Припомняме, че вече се проведоха няколко експериментални машинни гласувания на ЦИК в страната. 

Стана ясно, че средното време за гласуване на един избирател е една минута и 20 секунди, като за един час са успели да гласуват 43 души.

Проблематична се оказа поръчката на допълнителни машини за гласуване, които биха били нужни, за да се осигури машинно гласуване във всички секции, както гласят последните промени в Избирателния кодекс

Доставчикът на машини за предишните избори не е удовлетворен от цената, предложена от ЦИК, а комисията заяви, че няма да преговаря за цената.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Дияна Георгиева

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Керемедчиев: Американските санкции ще се отразят на имиджа на България

ЕС бяга след събитията