Центърът за анализи и маркетинг: 2:1 да отидем на нови избори

Екип на News24sofia.eu
Views 4825
0 0

2:1 е вероятността да отидем на нови предсрочни парламентарни избори догодина. Това заяви в отговор на въпрос на News.bg директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов.

Вчера от социологическата агенция представиха проучването си, направено в периода 15-19 септември 2022 г. сред 1 011 пълнолетни граждани.

Павлов се аргументира, че до вчера сутринта е смятал, че на 90% ще отидем на нови предсрочни избори догодина и едва 10% е вероятността да се състави правителство, но с променената геополитическа ситуация след обявената частична военна мобилизация в Русия се увеличава вероятността да се състави нов кабинет – на 70% може да отидем на нови избори, като вероятността да се състави кабинет е 30%.

В следващите седмици може да се повиши вероятността да се състави експертно правителство, за да има управление България, предвид сериозните мерки, които се очаква да се вземат от Европейския съюз заради частичната военна мобилизация, която обяви президентът на Русия Владимир Путин, изтъкна Павлов.

Павлов обясни, че да се състави правителство някоя от партиите от блокиращото мнозинство (ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“), трябва да бъде извадена от него и да бъде приобщена сред другите партии. Това обаче, според социолога, не може да стане при участието на определени политически фигури.

По думите му единственият възможен кабинет е „евроатлантически“ или на „националното спасение“ без изявени политически лидери. Дори този вариант е чисто теоретичен, но това, което започва от вчера с частичната военна мобилизация в Русия, не се знае как ще повлияе и дали няма да отрезви партии.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Историк : Мобилизацията в Русия е агресия, на война отиват от най-бедните райони

Руското общество ще изпита сътресения, а това, което се очертава да се случва в Украйна, ще става все по-кърваво. Това коментира пред бТВ историкът проф. Пламен Павлов по повод мобилизацията, обявена от Владимир Путин. Той коментира, че руското интелигентно общество не одобрява случващото се в Русия и определи случващото се […]