Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Трифонов – между бягството от отговорност и шоуто

Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов в момента се движи между бягането от отговорност и разиграването на шоу. Така коментират за „Денят ON AIR“ социологът Светлин Тачев и политологът проф. Росен Стоянов ходовете на „Има такъв народ“ (ИТН) след обявените резултати от изборите и проекто-кабинет.

Има два варианта – или се опита да направи хитър ход, или просто не може да поеме отговорност. Това ми изглежда по-логичното. Не иска да поеме отговорност и предлага кабинет, който е неприемлив„, счита Тачев.

Има заигравка на политическото – на ниво компетенция на експертите, които Трифонов твърди, че е събрал около себе си. По-скоро не събрал, а избрал с върховната своя компетентност да ги оцени като най-качествените. От друга страна имаме стандартното поведение на хората, които през последните 20 години са работили в драматургията, в телевизията, в шоу. Напрежение, кулминация, развръзка. Отново добрите и лошите, разпределяне на ролите, търсене на вина и отговорност. Най-накрая хепиенд – може би„, коментира Стоянов.

Според него, не трябва да се придава голяма значимост на предложението на Трифонов. „Колкото повече коментираме този странен на първо четене политически акт, толкова повече му придаваме важност и значимост. По този начин задържаме в публичното и медийното пространство персоната на Трифонов и неговата партия„, изтъкна политологът пред Bulgaria ON AIR.

Според Тачев, Трифонов си е пропилял успеха от предсрочните изборите с предложението си за кабинет. „Това, което наблюдавах при Трифонов и кампанията му, мълчанието което правеше – дотогава стъпките му бяха много премерени. Разиграваше партия шах, която му се получаваше. Успя да се възползва от това да направи предсрочни избори, за да стигне дотук. В момента, в който всичко това беше направено, той си направи харакири„, коментира социологът.

Недопустимо било Трифонов да представи кабинет без дискусия или дебат и без да подаде ръка към останалите политически сили. „На хората им е писнало. На България ѝ е нужно редовно правителство. Нужен ѝ е действащ парламент. Има важни решения за взимане от тук нататък. Тази държава има икономика, която трябва да работи. В един момент ние сме отново на изходна позиция„, категоричен е Тачев.

Дали партиите, които влизат в новия парламент искат следващи избори и ще има ли шанс ИТН за по-добри резултати от тези, които постигна в неделя? „Формациите в 46-ия парламент няма да искат предсрочни избори, защото част от тях ще бъдат ударени лошо. Не съм сигурен, че „Има такъв народ“ могат да постигнат по-добър резултат. Другите евентуални губещи са БСП, които вървят стремглаво надолу. „Демократична България“ ще е една от печелившите партии„, счита Тачев.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Училища и колежи затвориха заради високите температури в Бангладеш

Високите температури принудиха властите в Бангладеш да затворят училищата...

САЩ вкарват санкции срещу иранския петрол в закона за помощта за Украйна

Американските законодатели включиха санкциите върху износа на петрол от...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Седем години затвор за военния, убил полицай в Пловдив

Престъплението е извършено през 2018 година

Нинова: И Главчев ли иска да пътува?

Дали Димитър Главчев или Даниел Митов е служебен външен...

Проф. Маринов очаква нови участници в парламента след изборите

Вероятно "Левицата" и/или партията на Васил Божков

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img