Тома Биков: Правителство без ясно мнозинство ще въвлече България в блатото

Views 10743
0 0
Тома Биков, снимка: БГНЕС

Сценарий с правителство без ясно мнозинство, което разчита на политически брокери, ще въвлече България в блатото на всички кризи.“ Това заяви в ефира на БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

По думите му е крайна време това правителство да си ходи. Вотът на недоверие ще успее и ще минем към следващите стъпки, предвидени в конституцията, категоричен бе Биков.

Народният представител заяви, че парламентарната група н ГЕРБ не се е регистрирала за днешното заседание на парламента, защото управляващите по традиция сами са си подредили дневния ред.

Този наивен подход, че някой ще свали кворума, ми се струва доста неадекватен„, посочи Тома Биков по повод предположенията, че отсъстващи депутати от различни парламентарни групи ще направят минаването на вота на недоверие невъзможно.

Биков коментира и темата за Северна Македония. Проблемът с РСМ е „много по-голям от една еднодневка, която се е появила преди 8 месеца и ще изчезне след 4„, категоричен бе народният представител. По думите му френското предложение за РСМ е в резултат на работата на Теодора Генчовска, която е била възпрепятствана от премиера Кирил Петков.

Биков призова „по-сериозни хора да поемат тази тема“, тъй като според него правителството е неспособно да договори „абсолютно нищо“ по протоколите със Северна Македония, „защото е некадърно и некомпетентно“.

По-рано днес брифинг по темата даде и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Бившият премиер разкритикува министър-председателя Кирил Петков за страхливостта му да вземе решение по въпроса с френското предложение за урегулиране на казуса с Република Северна Македония.

Борисов предложи помощ на Петков, като предложи депутатите на ГЕРБ да подкрепят премиера, ако той застане зад френското предложение.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Илияна Йотова: Не успяваме да представим най-добрите си постижения в странство

Слаби сме на полето на публичната дипломация. Светът не познава достатъчно добре дългата ни история, богатата ни култура, приноса ни в създаването на славянската цивилизация. България губи духовни територии, отстъпва в световното културно съперничество, не успяваме да представяме зад граница най-добрите си постижения. Грешките ни водят до отстъпления, до отслабен […]