Дончева за Тошко Йорданов: Ако някой смята, че в политиката тези постове се купуват, това не съм аз

Моите убеждения си ги казвам публично, няма нужда от конспирация, казва депутатката от ИБГНИ

Прочитания 71965
0 0
Снимка: БГНЕС

Татяна Дончева от ИБГНИ е предлагала половин милион лева на човек, за да разцепи групата на ИТН. Това обяви шефът й Тошко Йорданов в „Политически Некоректно“ по БНР. Потърсихме г-жа Дончева за коментар.

Г-жо Дончева, как ще коментирате твърденията на Тошко Йорданов, че сте предлагала половин милион, за да разцепите групата на ИТН?

– Моето мнение, че Слави Трифонов нямаше намерение да прави кабинет нито в предишния, нито в сегашния парламент, е заявено отдавна. Също така е публично известна и нееднократно заявено позицията ми, че сценаристите трябва да бъдат изключени от уравнението, ако искаме да се постигне съставянето на кабинет без ГЕРБ с който и да е мандат. Това е моя публична позиция, няма нужда нищо конспиративно да се разпространява и някой конспиративно да бъде убеждаван. Също така публично е убеждението и твърдението, че ПГ на ИТН трябва да си излъчи своите естествени лидери и да си изработи самата тя позицията, без да я налагат Слави и сценаристите, ако имат сили за това. Така че в това няма никаква конспирация. А да бъдат убедени да напускат групата е нещо безсмислено.

– Тоест вие не сте предлагала подобно нещо?

– Това е безсмислено – те няма къде да отидат. По сегашния правилник те нищо не могат – това е безсмислен ход. Те трябва да вземат решения в самата си група, водени от други лидери и ръководени от други цели, ако могат.

Предлагала ли сте половин милион, както твърди Йорданов?

– Някой, който твърди това, трябва да съди за мен по себе си. Аз не водя преговори, не участвам в преговори, не представлявам коалицията, не раздавам местата. Такива пари никога не съм имала и не съм разполагала. Ако някой смята, че в политиката тези постове се купуват, това не съм аз.

– Но вие сте се виждала с този човек в офиса му…

– Кой човек?!

Този, за когото говори Тошко Йорданов.

– Кой човек?! За кой човек говори той?

– Той не казва името, но казва, че може да бъде доказано как влизате в офиса му, имало записи от камери…

– Щом разговорът може да бъде доказан, да извади доказателствата!

Въпросният човек бил готов да застане на детектор на лъжата.

– Кой е този човек?! Който иска, където иска да застава. Вади си човекът доказателствата…

– Ще си търсите ли правата в съда?

– Аз правата ще си търся. Нали знаете, че аз като предприема нещо, не го съобщавам предварително.

– Според вас не е вярно това, което казва Тошко Йорданов?

– Този човек нормален ли е, според вас?

/източник: в-к. „24 часа“.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В „Опасно изкушение“: Убиват Халит заради скандал с екранната Ендер

Актьорът е обвинен в сексуален тормоз