Татяна Дончева убедена, че трябва да преговаряме с „Газпром“

Views 7312
0 0

България трябва отново да седне на масата за преговори с „Газпром“. Това заяви пред БНТ лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

Не бих натрапвала мнението си, защото виждам, че се преекспонира темата. Какво значи да седнем с „Газпром“ да преговаряме? За част от колегите в политиката това е ерес и те предпочитат да се къпят споделено или да не се къпят, да стоят на студено, но да не доближават „Газпром“. Аз смятам, че въпросът с доставките на газ трябва да бъде решен по-практично. Диверсификацията да се извърши до края на годината„, смята Дончева.

Според нея е било глупаво да се изхвърляме, по-големи католици от папата, след като цяла Европа прие начина на плащане, който леко доизмени „Газпром“.

Търсенето на алтернативни източници и съобразяването с количествата, които ще минават през Гърция, ще ни помогне да решим въпроса за година, година и половина две обясни юристката.

Като бивш член на БСП тя смята, че сегашното ръководство прави левицата изглежда смешно и даде пример с обвиненията за реваншизъм на БСП към президенството по повод вчерашното уволнение на зам.-шеф на НКЖИ, която няма подходящото образование и опит за работа в тази сложна инфраструктурна компания. След това директорът на НКЖИ се оплака, че е заплашван от БСП, а уволнената му заместничка не се справяла с работата.

Дончева заяви, че неминуемо служебното правителство ще направи ревизия на предишното управление. Ще тече предизборна кампания, ПП ще изтъкнат своите заслуги, наследникът на Нинова ще разчепка оръжейните сделки, каза тя.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Адриан Петков

Адриан Петков се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Задържаха пиян мотоциклетист без книжка в Обзор

Хванаха пиян водач на мотоциклет в Обзор информират от ОДМВР Бургас. В ранните часове на днешния ден служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка мотоциклет, управляван от 38 годишен мъж от варненското село Попович. Било установено, че мотоциклета е без поставена регистрационна табела на определеното за това място, а […]