Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Слави Трифонов изтегля кабинета и отива на нови избори

Снимка: архив БГНЕС

„Има такъв народ“ оттегля правителството и се готви за нови избори. Решението обяви лидерът на партия Слави Трифонов в пряко излъчване на страницата си във фейсбук и по собствената телевизия.

ИТН прави това с аргумент, че изпълнява обещанието си изобщо да не предлага кабинет, ако няма подкрепата на „Изправи се.БГ! Ние идваме“ (ИСБНИ) и „Демократична България“ – партиите на протеста.

Това означава, че протестът срещу ГЕРБ и свършеното до момента са останали в миналото, а сега в парламента шестват амбиции, лицемерие, лъжи и предателства.

Това е абсолютно неприемливо за мен и моите колеги„, заяви Трифонов.

Той посочи, че от ИТН са направили всичко възможно, включително са направили и жестове спрямо партиите на протеста и те да са доволни. Направили са всичко възможно, за да са спокойни хората и да има правителство.

Слави Трифонов определя тяхното решение като предателство, макар и да беше обран в коментара си, заявявайки, че думата „предателство“ не е обидна сама по себе си, а номинативно констатира факт.

Според Трифонов сега пътят на страната е към нови предсрочни избори, тъй като ИТН няма да подкрепят нито правителство на ГЕРБ, нито правителство на ДБ и ИСБНИ.

Лидерът на ИТН не изключва и друга възможност, която е напълно в рамките на Конституцията, но Трифонов презентира иронично – „Демократична България“ и „Изправи се.БГ! Ние идваме“ да постъпят „национално отговорно“ и да съставят правителство с подкрепата на партиите на статуквото.

По отношение на предстоящите президентски избори Слави Трифонов обяви подкрепата на „Има такъв народ“ за втори мандат на президента Румен Радев. Припомняме, че държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Йотова обявиха намерението си да се кандидатират за втори мандат в началото на февруари месец тази година. След известно колебание БСП решиха да ги подкрепят. Изявлението си Слави Трифонов завърши с благодарност към всички членове, симпатизанти и представители на „Има такъв народ“, които не са се уплашили да застанат с нас с лицата си и при първия, и при втория опит на партията да състави правителство.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Литва също готова да помага на Украйна да си върне мъжете в наборна възраст

Литовските власти обявиха готовността си да помогнат на Украйна...

Зеленски забрани хазарта за военните

Ключово решение за хода на войната

Ракетна атака срещу Одеса: осем ранени, сред които две деца (СНИМКА)

В резултат на ракетна атака срещу Одеса бяха ранени...

Украйна спира консулските услуги в чужбина за мъже в наборна възраст

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба потвърди...

Росен Желязков падна със 129 гласа (ВИДЕО)

Председателят на 49-то Народно събрание Росен Желязков падна от...

Шеф в ООН ужасен от съобщенията за масови гробове в Хан Юнис

Ръководителят на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк...

Лошо качество на водата в седем населени места във Варненско

Водата от водопроводната мрежа в седем населени места във...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img