Синдикати стартираха подписка за ефективна стачка в Български пощи

Views 299
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Синдикална федерация на съобщенията към КНСБ и Федерация „Съобщения“ към КТ „Подкрепа“ започнаха подписка в цялата страна на работниците и служителите в „Български пощи“ ЕАД. Подписката е във връзка със законовата процедура за провеждане на стачни действия, съобщават от Български пощи.

Чрез нея работниците и служителите дават съгласие за провеждане на безсрочни ефективни стачни действия. Те имат три основни искания. Служителите настояват за увеличение на заплатите с 25%, увеличение на ваучерите за храна от 60 на 100 лева и подобряване на условията на труд в Български пощи.

Ефективна стачка би довела до преустановяване на работата на пощенските станции и предоставяните услуги.

Възнагражденията на работниците и служителите в „Български пощи“ към момента са между 712 и 849 лв. и то след актуализация през юни 2022 г, посочват синдикатите.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

ГЕРБ: Шишков си измива ръцете с парламента по казуса с Пролеша

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството се опитва да си измие ръцете с Народното събрание по казуса с хилядите натрупани глоби на жители на софийското село Пролеша, намиращо се до Божурище, вместо да реши проблема с постановление на Министерски съвет, който да сложи край един път завинаги на проблема. […]