Шести ден без новозаразени с COVID-19 в Пловдив

Прочитания 73
0 0

Шести ден в Пловдив и областта няма положителни PSR проби за COVID-19. Направени са общо 647 проби в рамките на 6 денонощия, всички са отрицателни, съобщи БНТ.

87% от заразените 93-ма пациенти в региона вече са излекувани.

От общо 16 заразени медици, 14 вече са излекувани.

Само трима са хоспитализираните пациенти от областта в момента, останалите са на домашно лечение.

Първият пациент с коронавирус в Пловдив обаче, все още е под медицинско наблюдение в болница. Лечението му продължава втори месец, той е и най – дълго останалият в медицинско заведение до момента.

След първоначален престой в COVID-отделение и две отрицателни проби, мъжът е преместен в Интензивния сектор на УМБАЛ „Св.Георги“.

До момента над 900 пловдивчани са дали съгласие да се включат в представителното проучване за антитела, което се провежда в Пловдив. 80% от избраните на случаен принцип са дали съгласие за участие в тестовете. В други европейски държави, в които е правено подобно проучване, средно 50% от избраните хора отказват да се тестват доброволно.

Вече са взети над 500 кръвни проби, резултатите от проучването ще бъдат обявени в средата на месец юни.

Всички пясъчници в парковете и детските градини на територията на областта трябва да бъдат премахнати, с оглед продължаващите мерки за неразпространение на заразата. Забраната е издадена от РЗИ и е с неограничен срок на действие.

Продължават стриктните проверки за спазването на наложената карантина. Към момента в Пловдив и областта под карантина са 2273 души.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

АИКБ иска план и закон за действие при криза, подобна на COVID-19

От Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) настояват да бъде създадено законодателство и алгоритъм на действие при кризи от мащаба на COVID-19. Индустриалците очакват обществен дебат за обсъждане приоритетите за развитие в условията на нова обществена и социално-икономическа глобална среда.  Целта на тяхното искане е да има яснота при […]