Шефовете на ДАНС и ДАР си сложили главите на тепсия, според Димо Гауров

Прочитания 19964
0 0
Снимка: БГНЕС

Като глупаво определи поведението на шефовете на двете агенции да излязат в неплатен отпуск за един и същи период Димо Гяуров, шеф на Националната разузнавателна служба в периода 1997 – 2003 г., в студиото на Нова телевизия.

Странно е съвпадението на дати в този случай.

А според Гяуров така „двамата са си сложили главите на тепсия“ на новото служебно правителство.

Като цяло е трудна смяната на директорите на ДАНС и ДАР, тъй като правомощията и мандатът им се определят със закон. Предсрочното освобождаване е трудно и то е формулирано с три хипотези – тежко нарушение, трайно неизпълнение на служебните правомощия или накърняване на доброто име на службата. В случая може да се твърди, че сме в тази третата хипотеза, посочи Гауров.

Със сигурност обаче, дори и те да не бъдат освободени, трудно биха могли от тук нататък да избягат от оценката на президента Румен Радев, че са верни на Борисов, а не на България.

Според Димо Гяуров трябва обаче да се отделят едни такива евентуални кадрови промени в ДАНС и ДАР от тези в МВР, които извърши служебния вътрешен министър Бойко Рашков

Няма основания за писъци – това се е случвало и ще се случва и за напред, тъй като е въпрос на доверие. Всеки министър работи с хора, на които има доверие.“

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Петьо Гюдюлев

author
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Атанас Пеканов: Надявам се да възстановим Плана за устойчивост

Има критики към сегашния План