Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Със снимките от спалнята на Борисов олигархията го атакувала с методи на КГБ

Снимките от моята спалня са постановка и компромат, създадени по учебник на КГБ. Олигархията ме атакува, защото България влезе в чакалнята за еврото и банковия съюз и те не могат да ползват банковата система на страната както преди. Това заявява премиерът Бойко Борисов в интервю за авторитетния германски вестник „Франкфуртер алгемайне цайтунг“.

Интервюто е озаглавено „Политикът, пистолетът и парите„, като подзаглавието гласи следното:

Личният живот на българския премиер Бойко Борисов се превърна в политика. Причината: снимки от неговата спалня.

Взелият интервюто журналист, който е специалист по Балканите и следи отдавна случващото се в региона, започва разговора с въпрос за снимките от спалнята на Борисов, като отбелязва, че интервю с един министър-председател „не бива да засяга тема като неговата спалня и това не е работа на обществото„, но появата на кадрите в чуждите медии и думите на Борисов, че станалото има политическо естество, изискват неговото обяснение за случая.

Борисов обяснява, че снимките били следствие от приемането на България в чакалнята на еврозоната и банковия съюз, което предизвикало недоволството на „олигарсите в България„, които са „осъзнали какво съм направил„. По думите на премиера сега те не можели да заобикалят българската банкова система, защото контролът е на „европейско ниво„.

Като причина за атаката срещу него премиерът посочва и успехите си в борбата срещу контрабандата на тютюн, която била на стойност стотици милиони евро, и дава като пример акцията срещу нелегалната фабрика за цигари в Пловдив.

Борисов споменава като причина за недоволството на неговите врагове и закупуването от САЩ на изтребителите F-16, желанието за диверсификация на газовите доставки за България, енергийните проекти и дори отзоваването на руски дипломати в подозрение за шпионаж. Като възможна цел премиерът вижда опит за отстраняването му и загуба на изборите.

Снимките от спалнята ми са като взети от учебник на КГБ, където се дава съветът човек да бъде унищожен, като вземеш истини за него и ги използваш за собствени цели, настоява Борисов.

Неслучайно говоря за методите на КГБ. Някои от опонентите ми, които работят за президента Румен Радев, са бивши тайни агенти, хора от тези среди или деца на страхотни шпиони, офицери от руската военна разузнавателна служба, допълва премиерът.

По думите му в България отдавна действал „черен пазар за компромати„, а неговите опоненти се опитвали да го очернят с такива кампании преди избори. Борисов дава пример с публикациите, че притежава къща в Барселона или разпространяването на история, че е собственик на гръцки остров, „където се твърди, че бил убил манекенка“.

Този план е подготвян от години и всички мои реформи още повече пришпориха моите врагове. И така преди две или три години, най-вероятно през 2017 г., съм сниман как спя. Само по себе си това не е достатъчно за желаното въздействие на извършителите. Трябва да има и нещо, което да ужаси хората. Затова поставят златни кюлчета, пачки и пистолет на нощното ми шкафче и ги снимат, посочва Борисов.

От разговора се разбира, че според Борисов снимките в неговата спалня са направени от жена, която той сравнява с Мата Хари – прочутата шпионка, която използвала своята женственост, за да постига целите си.

Имам ли личен живот? Разбира се, че имам. Ако това интересува хората, мога да кажа: Аз съм човек с човешки потребности…, отбелязва премиерът.

Според него, когато той бил посещаван от жена, тя не е била претърсвана от охраната на НСО, а в една дамска чанта има достатъчно място, за да се поберат малки златни кюлчета и пачки, които са били необходими, за да се направят постановъчните кадри от спалнята му с мобилен телефон.

Никога през тези години, когато дама ме е посещавала, охраната не е проверявала чантата ѝ и не я претърсвала…Една красива жена може много лесно да преодолее моята отбрана. Така моите врагове вмъкват златото и пачките в дома ми. Снимат ме докато спя, а по друго време правят снимките с парите и златото на нощното ми шкафче. А освен това има и видеозапис, който извършителите показват – може да се види как някой се движи из помещението. Показва се банята, съблекалнята и накрая спалнята. Там има много шкафове, но човекът, който снима видеото, отива целенасочено към едно нощно шкафче и дърпа чекмеджето, в което се виждат пари и златни кюлчета, обяснява Борисов.

След случилото се „вече не искам да видя жена„, споделя премиерът.

Борисов коментира доклада на ЕК и резолюцията на Европарламента за ситуацията с върховенството на закона и корупцията в България. По неговите думи докладът е обективен, но резолюцията е политическа и резултат от усилията на политическите сили на неговите противници в Европарламента.

А на въпрос за слабите мерки в борбата с корупцията контрира с примери за политици, срещу които се водят разследвания и дава за пример делото срещу бившия екоминистър Нено Димов, което ще започне скоро.

Борисов говори и за последните протести с искане за неговата оставка. Попитан дали не обижда към протестиращите като ги нарича „дистанционно контролирани инструменти на олигарх в изгнание“, Борисов казва, че самият Васил Божков се е посочил като контролиращ протестите в „законно записани“ от прокуратурата телефонни разговори.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

10,9 млрд. лв. е фискалният резерв към 18 април (ВИДЕО)

Данните потвърди служебният финансов министър

Ваксината срещу коклюш ще може да се прилага и по-рано при бебетата

Министерството на здравеопазването ще позволи първата имунизация срещу коклюш...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Париж няма да разхлабва мерките за сигурност

Лоран Нунес, префект на парижката полиция, отговарящ за сигурността...

Елена Йончева окончателно загуби данъчно дело за 58 000 лв.

Евродепутатът Елена Йончева окончателно губи делото по обвинения за присвояване...

Проф. Румяна Коларова: Би трябвало да помагат на служебния кабинет, отколкото да му пречат

Бойко Борисов настоя Димитър Главчев да смени Стефан Димитров. Димитър Главчев поиска оставките на...

За социалния министър великденските добавки не са заигравка с пенсионерите

"Бонусите не трябва да се обвързват с пенсионната система,...

АЕЦ „Козлодуй“ получи свежото ядрено гориво от „Уестингхаус

Зареждането на първите касети започва през май

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img