Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Безплатен изпит по БЕЛ проверява знанията на седмокласници

В живота на всеки ученик има няколко особено важни момента, свързани с преминаването в нов етап на обучение и като цяло с ранно професионално ориентиране. Националното външно оценяване и подготовката за него е етап, свързан с много стрес именно защото е врата към един от важните избори в живота.

Последното НВО показа, че седмокласниците нямат сериозни затруднения на въпросите с избираем отговор, намирането на синоним и определянето на местоимения. Голяма част от тях обаче имат затруднения при определянето на изречение по състав и при преобразуването на обособена част в подчинено изречение. Пропуски се забелязват и в уменията на учениците при прилагане на книжовния език и оформянето на писмената част – преразказа.

За да са спокойни младежите, е важно подготовката да започне още от началото на учебната година и дори по-рано. По време на обучението е важно седмокласниците да знаят в кои части от учебния материал имат пропуски, за да работят върху тях и в края на учебната година да се представят максимално добре.

Тази година издателство „Клет България“ предоставя възможност на седмокласниците да се явят на безплатен онлайн пробен изпит. Изпитът е по формата на МОН за НВО и ще даде възможност на учениците да разберат достатъчно рано къде са пропуските им. Всеки може да се запише тук. За максимално удобство, достъпът до онлайн формата ще е отворен тази събота и неделя – 1 и 2 октомври през целия ден. Всички ученици, ще получат обратна връзка от експерти оценители както на тестовата част, така и на отворените въпроси и на преразказа.

Освен своеобразната репетиция за изпита, „Клет България“ организира и онлайн курс „М@турата“ за ефективна подготовка за предстоящия изпит. Дистанционната форма дава възможност на ученици от цялата страна да се включат от дома си и да получат качествено обучение от висококвалифицирани преподаватели. Уроците ще се провеждат в реално време, а също участниците ще могат да наваксат или преговорят материала със записи от срещите.

Курсът включва много дигитални ресурси, с които обучението е по-лесно и интересно, както и два онлайн пробни изпита – в средата и в края, с които седмокласниците да проверят наученото до момента. В подкрепа на професионалното ориентиране на децата е предвидена специална онлайн работилница за откриване талантите на децата. Стартът на М@турата е на 5 ноември, а уроците са всяка събота и неделя от 09:30 до 13:00 ч. Всеки може да заяви участие като избере един от вариантите за абонамент тук.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Росен Желязков падна със 129 гласа (ВИДЕО)

Председателят на 49-то Народно събрание Росен Желязков падна от...

Меглена Плугчиева хвърли оставка като съветник на Димитър Главчев

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на служебния министър-председател...

Хиляди протестираха в Аржентина срещу намаленото финансиране за университетите

Десетки хиляди хора излязоха по улиците на аржентинската столица...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Ексклузивно в News24sofia.eu! Васил Божков се сдоби с обвинения за корупция и рекет

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img