Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Руската армия призна за загуби в Украйна

Русия е претърпяла загуби на военни при инвазията в Украйна, съобщи ТАСС.

Министерството на отбраната на Русия призна за загуби сред руски военнослужещи. Това каза говорителят на министерството Игор Конашенков в неделя.

Руските военнослужещи показват смелост и героизъм по време на специалната военна операция. Но, за съжаление, сред тях има убити и ранени„, каза той. В същото време, той твърди, че загубите на Русия са далеч по-малки от „загубите сред украинските войски“ и националисти.

Той каза също, че руски войници са пленени.

Знаем как украинските нацисти се отнасят към онези няколко руски военнослужещи, които са били пленени. Виждаме, че те използват същите изтезания като германските нацисти по време на Втората световна война„, каза той.

Той обеща, че руските военни ще продължат да се отнасят хуманно към предаващите се украински войски.

Разбираме, че те положиха клетва пред народа на Украйна. Всички, които предадат оръжие и спрат съпротивата, ще бъдат освободени на семействата си„, подчерта той.

Руският президент Владимир Путин каза в телевизионно обръщение в четвъртък сутринта, че в отговор на искане на ръководителите на републиките на Донбас е взел решение за провеждане на специална военна операция, за да защити хората,които страдат от насилие и геноцид от киевския режим в продължение на осем години„. Руският лидер подчерта, че Москва няма планове за окупация на украински територии.

При изясняване на развитието на събитията, руското министерство на отбраната успокои, че руските войски не са насочени към украински градове, а се ограничават до удари срещу украинската военна инфраструктура. Няма никакви заплахи за цивилното население, според Москва.

Припомняме, че Украйна пусна сайт с информация за близките на руските войници, които са загинали или пленени при нахлуването. Сайтът е „РФ200 Ищи своих!“. „Товар 200“ са наричани транспортите с ковчезите на руските войници от войната в Афганистан.

Сайтът 200rf.com е създаден от украинското вътрешно министерство и събира информация от първите часове на инвазията. Публикуват се снимки и видeо, които се получават от местата на бойните действия.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Гръцки военен кораб прeхвана два дрона на хусите в Червено море

Гръцки военен кораб служещ във военноморската мисия на Европейския...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

ВМЗ – Сопот отчете рекордни приходи за 2023 г.

Печалбата на оръжейната компания е 828 млн. лв

Джигити с 90 км/ч над разрешената скорост засече полицията в Сливенско

Превишаване на разрешената скорост с над 90 км/ч са...

Антон Хекимян: В Столичната община е пълен хаос

Антон Хекимян е общински съветник на ГЕРБ в Столичния...

Литва също готова да помага на Украйна да си върне мъжете в наборна възраст

Литовските власти обявиха готовността си да помогнат на Украйна...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img