https://www.gerb.bg/bg

Джигити с 90 км/ч над разрешената скорост засече полицията в Сливенско

Снимка: Stock by Getty Images

Превишаване на разрешената скорост с над 90 км/ч са заснели камерите на КАТ при специализирана операция в Сливенско, съобщават от полицията.

На територията областта от полунощ се провежда 24-часова акция за контрол на скоростта. Тя е част от операция по пътна безопасност на ROADPOL и се провежда във всички страни от ЕС. От понеделник до края на седмицата екипи на пътна полиция следят за спазване на скоростните режими. От началото на операцията в Сливенска област са заснети 548 клипа с превишаване на скоростта.

Регистрирани са сериозни нарушения в и извън населени места. На път І-6 в района на град Шивачево катаджии са засекли скорост от 152 км/ч при ограничение 60 км/ч. Предвидената по закон глоба за това нарушение е в размер на 1000 лева. На същото място е засечена и скорост от 134 км/ч, за която е предвидена глоба от 800 лева.

Екипи на сектор „Пътна полиция“ в Сливен са заснели превозно средство да се движи със 148 км/ч при ограничение от 60 км/ч на път І-6 в района на разклона за село Гавраилово, като глобата е 950 лева. На същото място е регистрирана скорост от 115 км/ч, за което глобата е 650 лева. На бул. „Банско шосе“ в град Сливен, при ограничение 50 км/ч., е засечена скорост 100 км/ч, като глобата е 600 лева.

За всички нарушения ще бъдат издадени електронни фишове.

От полунощ до 10 часа в Сливенско са заснети 81 нарушения. Акцията продължава.

Такава се провежда за същия период и в област Варна. Екипите са оборудвани с цялата налична техника за заснемане на шофьорите. Целта е да се установят максимален брой нарушители с превишена скорост, информира bTV. Ангажирани са целият автоконтрольорски състав на сектор „Пътна полиция“, звената „Пътен контрол“ и всички технически средства. полуною са установени 96 нарушения във Варненска област, а от началото на операцията на ROADPOL – 2217.

На един от главните булеварди във Варна за около 20 минути тази сутрин са засечени 28 нарушители. Най-високата отчетена скорост е 97 км/ч – с 47 км/ч разрешената.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Гърция непреклонна – няма да пусне Северна Македония в ЕС

Премиерът на Гърция повтори намерението си да осуети кандидатурата...

Увеличават заплатите и на администрацията във ВУЗ-овете с 12%

Увеличават с 12% заплатите на администрацията във висшите учебни...

ИПБ прави одит на новата организация на движението по „Витоша“ и „Патриарха“

Институтът за пътна безопасност (ИПБ) възложи на одитори, инженери...

Симеон Дянков: Не сме готови за Еврозоната

"Все още България има значителна инфлация, доста над средната...

Северна Корея пак изстреля балистични ракети

Северна Корея изстреля множество балистични ракети с малък обсег...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg