https://www.gerb.bg/bg

Русия: Твърдението на Запада за инвазия в Киев е като да кажем, че САЩ превземат Лондон

Западните спекулации за това за колко дни Киев може да падне при потенциална руска инвазия са безумни и тревожни, заяви първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски, коментирайки съответните публикации в западните медии, съобщава ТАСС.

Лудостта и тревогата продължават … Ами ако кажем, че Съединените щати могат да превземат Лондон за една седмица и това ще доведе до 300 хиляди жертви? И това ще се основава на данни от разузнаването, които няма да разкриваме. Това правилно ли е за американците и британците? Също така е погрешно за руснаци и украинци„.

По-рано „Ройтерс“ разпространи изявления, според които в случай на нахлуване в Украйна руските войски могат да превземат Киев след „няколко дни“. В същото време общият брой на жертвите в резултат на хипотетичен конфликт между двете страни може да достигне, според техните оценки, до 85 хиляди души.

Представители на САЩ многократно са отправяли твърдения за възможна руска инвазия на украинска територия, докато са променили версиите си относно времето на подобно развитие на събитията.

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков нарече подобна информация празна и неоснователна ескалация на напрежението.

Песков подчерта, че Русия не представлява заплаха за никого и че всички придвижвания на руските войски се извършват на нейна територия.

„Ройтерс“ твърди, цитирайки американски официални лица, че Русия има приблизително 70% от силите, които смята, че са необходими за пълномащабна инвазия в Украйна и изпраща допълнителни батальонни тактически екипи“, а „за последните две седмици“ броят на тези групи „в граничната зона се е увеличил от 60 на 83 …, а още 14 са на път“.

Руският посланик в Съединените щати Анатолий Антонов, отговаряйки на въпрос на Newsweek за подготовката на операции „под фалшив флаг“ в Украйна, подчерта, че „Вашингтон смущава целия свят от няколко месеца с изявления, че Украйна ще стане жертва на“ руска агресия„. Извадиха обаче лош късмет, тъй като няма атака. Явно затова за по-голяма убедителност са използвани „изтичания“ на някои разузнавателни данни с неоснователни обвинения“.

Човек има усещането, че американските пиари, в опит да компрометират Русия, действат на принципа „хвърлете колкото се може повече мръсотия, може би нещо ще залепне„.

Знаем цената на подобни „компрометиращи доказателства“ на американските разузнавателни служби, които се опозориха, като предадоха на държавния секретар на САЩ епруветка с бял прах, за да оправдаят инвазията в Ирак„, добави Антонов.

Той отбеляза, че „Русия няма намерения да напада когото и да билоИмаме нужда от добросъседски отношения с братския украински народ„.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Байдън за ареста на Нетаняху от МНС: Не може да има равно третиране на Израел и „Хамас“

Президентът на САЩ Джо Байдън в понеделник осъди като възмутително...

Йелън настоява за спешно насочване на 300 млн. долара руски активи за Киев

Европа и САЩ "да застанат заедно срещу руската агресия...

БНБ по-строго ще следи как се отпускат ипотечни кредити

На свое заседание УС на БНБ е разгледал доклада "Преглед...

Камион се обърна на АМ Струма край Перник

Превозваният товар се е разпилял на пътя

Канада затяга контрола върху химическите заводи след изпускане на бензен

В петък Канада нареди на някои нефтохимически заводи в...

Анулираха работата на петима ученици на втората матура днес

Днес се проведе задължителния зрелостен изпит по профилиращ предмет,...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай се предаде

Барикадиралият се късно в четвъртък дома си в Пловдив...

„Топлофикация София“ предлага по-ниски цени на парното и топлата вода от 1 юли

"Топлофикация София" предлага по-ниски цени на топлата вода и...

Осуетиха опит за нелегално пренасяне на 14 000 кутии цигари през Дунав мост – Видин

Митнически служители на ГКПП Дунав мост - Видин осуетиха...

Мъж преби 22-годишна жена с дървен прът в Бургас

При обход полицията чува викове и счупване на стъкло

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Над 46 000 ученици се явяват на втора матура

13 000 ще бъдат на изпит по английски език

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg