Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Русия официално призна, че войната е влязла в Белгородска област

Снимка: архив EPA

В ежедневните доклади, публикувани от руското министерство на отбраната за хода на войната с Украйна, се появи нова точка – Белгородското направление. Съдейки по комюникетата, групата войски „Запад“ е отговорна за това направление, информира Би Би Си..

По-рано в редовните си доклади руското военно ведомство споменаваше само имената на украински селища. Представители на военните говореха за Донецко, Купянско, Авдеевско, Херсонско и Южнодонецко направление.

От началото на миналата седмица Белгород и Белгородска област ежедневно са атакувани с помощта на дронове и реактивни системи за залпов огън. През това време загинаха най-малко 19 души.

В сряда Владимир Путин заяви, че руските власти възнамеряват да гарантират сигурността на граничните райони, но не уточни как точно възнамеряват да направят това. Той каза:

Разбира се, можем да отговорим със същото. Можем да отговорим със същото. И срещу цивилната инфраструктура, и срещу всички други обекти от този род, които врагът атакува. Имаме собствени виждания по този въпрос и свои планове. Ще следваме това, което сме набелязали

На първо място, искам да изразя думи на благодарност и възхищение към жителите на Белгородска област и други гранични райони„, добави руският президент.

Ръководителят на администрацията на Грайворонския градски район на Белгородска област Генадий Бондарев призова жителите на граничните селища да се евакуират.

Град Грайворон се намира на пет километра от украинската граница, населението преди началото на войната е над 6 хиляди души. Грайворонският градски район, който също включва около десетина села, граничи с Харковска и Сумска области на Украйна и редовно е обект на обстрели.

В сряда руските власти съобщиха, че двама цивилни са били убити по време на пореден обстрел на Грайворон.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков, който въведе ограничения за влизане в някои населени места, разположени на границата с Украйна, обяви предсрочни училищни ваканции в Белгород в сряда сутринта.

Решихме, че до края на тази седмица – сряда, четвъртък, петък – ще въведем ранни ваканции в общообразователните институции, тоест в училищата в граничните общини плюс Белгород и градския район Яковлевски„, каза губернаторът в социланата мрежа „ВКонтакте“ . „В колежите и университетите се въвежда дистанционно обучение без присъствието на преподаватели в университетските сгради.“

Спортните дейности, кръжоците и мероприятията на клубовете по интереси в културните институции също се отменят, реши Гладков.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Иван Сотиров: Партиите в България деградираха до олигархични корпоративни структури

Коалицията "Синя България“ се регистрира за участие предсрочните парламентарни...

Андрей Ковачев: България няма да има успех, ако правителствата се сменят през няколко месеца

Европейският парламент гласува резолюция, с която предупреждава за руска...

Соня Момчилова: Дано не се премине границата между регулацията и цензурата

Съветът за електронни медии (СЕМ) избира председател. Мандатът на...

Иван Таков: Обединението в БСП е шанс България да се измъкне от цикъла на сглобките

Новоизбраният Градски съвет на БСП-София взе на първото си...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Иран съжалява за санкциите на ЕС – трябвало да са срещу Израел

Санкциите на Европейския съюз, обявени след нападението на Иран...

За социалния министър великденските добавки не са заигравка с пенсионерите

"Бонусите не трябва да се обвързват с пенсионната система,...

Сенатът на САЩ придвижи чуждестранната военна помощ

Отпускането на милиарди долари чуждестранна помощ за Украйна, Израел и Тайван...

Ден за размисъл преди президентските избори в РСМ

Днес е ден за размисъл преди първия тур на...

САЩ поставиха ултиматум на TikTok

Сенатът ще има последната дума

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img