Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Редактор на сайта с оправдателния филм за двореца на Путин: Казаха ни какво да публикуваме

Заместник-главният редактор на сайта Mash, който пусна видео с версията на Кремъл за двореца на Путин на нос Идокопас, напусна изданието в знак на протест, съобщи радио „Свобода“.

Сергей Титов, който подаде оставка от поста си, написа в социалната мрежа Телеграм, че при подготвянето на публикацията решенията не са вземани от журналистите, а „хора в костюми“. 

По думите му, работата по материала е протекла както по времето на Съветския съюз, когато единствената възможна гледна точка е тази на Кремъл.

Изданието Mash беше първата медия, показала кадри от вътрешността на сградата, които трябваше да опровергаят разкритията на Алексей Навални, че имотът принадлежи на руския президент Владимир ПутинСпоред видеото, сградата е недовършена и ще бъде апарт хотел.

По-късно държавният ТВ канал „Россия 1“ повтори тази версия, а депутатите от партията на Путин „Единна Русия“ бяха задължени да публикуват видеото, заснето от името на Mash.

Междувременно изданието „Медуза“ публикува разкази на строители на обекта, които потвърждават, че е прездназначен за Путин и че работата е била ръководена от Федералната служба за охрана, отговаряща за сигурността на президента.

По думите им, Путин е посещавал лично двореца, където се съхраняват вещи, които е получил като подаръци.

Работниците разкриват и неизвестна досега информация – че на територията на резиденцията е разположен 16-етажен бункер с тунели и асансьорна система за евакуация. По думите им, със сложността си тази подземна инфраструктура е без аналог в Русия.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Мъртви делфини стоят от няколко дни на плажа в Кранево

Граждани сигнализират за мъртви делфини на плажа в Кранево,...

Демонтажът на МОЧА бе подновен

Подновиха демонтажът на Паметника на съветската армия, съобщава БиТиВи....

Георги Вулджев: Бюджетът на Асен Василев е пълна катастрофа

Георги Вулджев е завършил Националната гимназия по древни езици...

Кремъл: Изземването на замразени руски активи би създало опасен прецедент

Всяко действие на Съединените щати за изземване на замразени...

И Израел получи финансова инжекция от ключов съюзник

Отделно Камарата на представителите одобри пакет от помощи за...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img