Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Реакции на ЕС, Франция, Германия и ООН на нападението в Подмосковието (ВИДЕО)

Снимка: EPA/VASILY PRUDNIKOV

Европейският съюз е потресен и шокиран от информациите за терористична атака в Москва, заяви говорител на ЕС. „ЕС осъжда всички атаки срещу цивилни“, добави говорителят Петер Стано по повод стрелбата в концертната зала в Подмосковието, при която загинаха най-малко 40 души, а над 100 бяха ранени, предаде „Франс прес“

Министерството на външните работи на Германия изрази съболезнования във връзка с терористичното нападение в концертната зала „Крокус сити хол“ в Подмосковието и призова за бързо разследване на инцидента. Това се посочва в изявление на ведомството, публикувано в социалната мрежа Екс.

@news24sofia.eu Масова стрелба в концертна зала в Москва, над 40 жертви и поне 100 ранени #news24sofia #news24sofiaeu #fyp #foryou ♬ original sound – News24sofia.eu

Кадрите от ужасното нападение срещу невинни хора в „Крокус сити хол“ в Московска област са ужасяващи. Необходимо е бързо да се разследват обстоятелствата на случилото се. Изказваме най-дълбоки съболезнования на семействата на жертвите„, се казва в изявлението.

Френското външно министерство изрази съболезнования във връзка със смъртните случаи в концертната зала в Подмосковието.

@news24sofia.eu Най-малко 14 са жертвите на стрелбата в концертна зала в Москва #news24sofia #news24sofiaeu #fyp #foryou ♬ original sound – News24sofia.eu

Кадрите, които идват от Москва, са ужасяващи. Мислите ни са с жертвите и засегнатите, с руския народ. Необходимо е да се изяснят всички обстоятелства на тези отвратителни действия„, се казва в изявлението на министерството.

ООН следи ситуацията около стрелбата в концертната зала „Крокус сити хол“, се казва в изявление на канцеларията на генералния секретар на световната организация.

Ние сме опечалени от тези новини. Опитваме се да получим повече информация за случилото се„, каза Фархан Хак, говорител на Антониу Гутериш.

Същевременно говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че изявлението на канцеларията на генералния секретар на ООН относно терористичния акт в концертната зала „Крокус сити хол“.

Офисът на генералния секретар на ООН заяви, че е опечален от съобщенията за стрелбата. Опечален? Стрелба: това кавга на стрелбище ли е или нещо подобно? На живо по телевизията хората излъчват кадри от чудовищна кървава терористична атака, която предизвиква не „опечаление“, а ужас, шок, потрес, безусловно осъждане, справедлив гняв и състрадание към жертвите„, заяви Захарова.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Депутатите не искат елфи да чертаят пътя на „Турски поток“ у нас (ОБНОВЕНА)

Депутатите от временната парламентарна комисия за изчезналата пътна карта...

Общо 30 хил. деца посещават ясла към 2023 г.

Общо 835 самостоятелни детски ясли и яслени групи в...

1454 лв. месечно са нужни за издръжката на един работещ

1454 лв. месечно са нужни за издръжката на един...

За социалния министър великденските добавки не са заигравка с пенсионерите

"Бонусите не трябва да се обвързват с пенсионната система,...

Соломоновите острови на кръстопът между Китай и САЩ

Соломоновите острови са в очакване за сформирането на правителство,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img