Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Рашков обяви, че е получил заплахи и поиска да питат ГЕРБ

Снимка: архив Информационна агенция News24sofia.eu / Emrah Doğru

Вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че е получил заплахи, без да уточни какви са те и от кого. В кулоарите на НС, след като се закле като министър, той коментира скандала по делото „Хемус“ и отговори на въпросите как ще се намалят парламентарните групи (б.а. негово изявления от вчера) и дали има данни, че депутатът Ивайло Петров, по-известен като Ицо Хазарта, е бил заплашван.

Има основание компетентните органи да предприемат процесуални действия, от които е възможно да се стигне до промяна в състава на някои от ПГ, бяха точните думи на Рашков. На въпроса дали Ивайло Петров е получил заплахи, той добави: А вие знаете ли, че по отношение на мен има заплахи? Питайте ГЕРБ.

Бойко Рашков каза още, че по отношение на спалнята на Бойко Борисов се извършва проверка, но не „като от прокуратурата“. Отказа да каже дали за двойното гражданство на Кирил Петков ще се води разследване, решението било на прокуратурата.

Относно делото „Хемус“ Бойко Рашков обаче обясни подробно: „Има един път на разследване, който можеше да е кратък за стигане до крайния резултат, но се появи срутище – градска прокуратура, което запуши пътя. Надявам се това да е временно. Някой им е казал, че трябва да се понесе отговорност обаче. Те са били готови и обвиняемият е изявил желание да разкаже, те били готови с три екипа да проверят фактите, които се очаква да се чуят“.

Колежката прокурорка не познава материалите по делото, взели я пред тях, в чата тя заявила, че не я интересува какво ще прави този човек. Това е едно разследване, което касае българските граждани, тъй като парите им се изтекли в неизвестна посока. Една пресконференция, която прозвучава оправдателно, полицейски служители не са заплашвали който и да е от прокурорите, категоричен бе вътрешният министър. Той сравни постъпките на прокуратурата с делото КТБ.

Да не се вземе най-тежката мярка за неотклонение, ако иска ще протестира мярката, зависи от поведението на самия обвиняем, добави още той.

По думите му той е искал да разкаже онова, което знае, от момента, в който получава милиони.

От ГЕРБ внушават, че министърът на МВР говори нещо, което не е истина, посочи още Рашков. Много е жалко, че нашата прокуратурата най-вероятно изпълни поръчка – да стопира разследване, което се е насочило към тези, които ние трябва да обвиним, категоричен бе министърът.

Тези средства не са отишли в строителство на магистрала „Хемус“, заяви той, а прокуратурата не съдейства, а противодейства. Прокурорката не знае къде е ГДБОП, но добре организираха разпита на разследващите, който вчера е траел 4 часа. Прокуратурата иска ли да разследва „Хемус“, или иска да възпират разследващите, повтори още веднъж той.

След май е започната проверка по отношение на СРС и тогава прокурор разпитвал служителите, назначени за проверяващи, даде за пример той. По думите му прокуратурата е използвала Спецпрокуратурата като основание, че се извършва измяна и протестиращите са изменници и искат с въоръжено въстание да съборят властта. Това е измислица на Спецпрокуратурата и тя трябва да намери заслужено място в миналото, а не в бъдещето, каза Рашов. Той припомни, че имало производство по отношение на негови заместници и дори по отношение на самия него. Колко споразумения е сключил Иван Гешев като ръководител на Спецпрокуратурата, пита риторично Рашков.

На излизане на от парламента главният прокурор Иван Гешев също коментира думите на депутата Христо Петров. Наблюдаващ прокурор трябва да прецени по компетентност и да прецени дали да сезира прокуратурата, каза той.

spot_img
spot_img

Още от рубриката

14 ранени след последния военен удар по Харков

В украинския град Харков броят на ранените в резултат...

„Евровизия 2024“ започна, въпреки призивите за бойкот

Песенният конкурс "Евровизия 2024" започна в шведския град Малмьо...

САЩ спрeли доставка на боеприпаси за израелската армия

Това е първият път след атаката на 7 октомври

Тръмп обвини Байдън в авторитарно управление на администрацията

Въпреки че самият той е получавал същите обвинения

Приключиха 2-дневните преговори Израел-Хамас в Кайро

Палестинската групировка "Хамас" съобщи в неделя, че двудневният кръг...

Кораб с 5 тона помощи за Газа потегли от Турция

Кораб, превозващ над 5 тона хуманитарна помощ, предназначена за...

Русия се присмя на Зеленски, че „украинското знаме е на рамото на Бога“

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Пропалестински протести избухнаха и в Сорбоната (ВИДЕО)

Протестиращи срещу войната в Газа, отидоха в най-стария и...

Еквадор обяви извънредно положение в 5 провинции

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа във вторник обяви извънредно положение...

Фермери искат гаранционен фонд за преодоляване на загубите при бедствия

Създаване на гаранционен фонд в подкрепа на земеделските стопани...

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Великобритания наложи санкции на израелски заселници на Западния бряг

В петък Великобритания наложи санкции на две "екстремистки" групи...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg