https://www.gerb.bg/bg

Иван Таков иска да спре ремонта и реорганизацията на движението на бул. „Патриарх Евтимий“

Снимка: БГНЕС

Ще направим необходимото, за да спрем безобразията по булевардите „Патриарх Евтимий“, „Витоша“ и ул. „Фритьоф Нансен“, но цената ще я платим всички граждани. Това коментира общинският съветник от местната коалиция „БСП за България“ Иван Таков, председател на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност, в Столичния общински съвет (СОС).

Това той заяви, след като заместник-кмета по транспорта Илиян Павлов и общинските съветници на „Спаси София“ отказаха да се съобразят с призива на общинските съветници от МК „БСП за България“, ГЕРБ, ИТН, „Синя София“, ВМРО и петимата независими да бъде спряна работата по ремонта и реорганизацията на движението по булевардите „Патриарх Евтимий“, „Витоша“ и ул. „Фритьоф Нансен“.

Таков критикува Павлов, че ремонтът и реорганизацията стават по време на празниците и че това ще струва скъпо на софиянци. Председателят на постоянната комисия пита и кмета на София Васил Терзиев защо е пасивен по този въпрос. „Оставам с впечатлението, че и той подкрепя тази безумна реорганизация на движението в центъра на София„, добавя общинският съветник от БСП.

Иван Таков припомня, че на последното заседание на комисията на 22 април, на което са присъствали и граждани – представители на живеещите в района и на колоездачите, които подкрепят реорганизацията – зам.-кметът по транспорта е излъгал всички, след като заявил, че няма да има реорганизация на движението, а само ремонт на пътната настилка.

На комисията положихме усилия да намерим решение, което да удовлетворява и двете страни. Моето предложение за среща, с участието и на представители на Дирекция „Транспорт“, на която да говорим спокойно и да се разберем, беше прието и от представителите на живеещите в района, и от тези на колоездачите. Те започнаха да си говорят още на комисията. Поискахме от заместник-кмета да ни предостави и проектите за реорганизацията на движението. Нищо от това не се случи. Получихме само една огромна лъжа. Няколко дни по-късно станахме свидетели на изпълнението на безобразната реорганизация на движението, което предизвика нови протести на гражданите, живеещи в района, и подигравки с изпълнението й. Това е недопустима гавра с хората в София„, заключи Иван Таков.

От своя страна гражданската инициатива „Синя София“ излязоха с позиция, като заявиха, че проектът за реорганизация на движението на бул. Витоша е изпълнен изцяло спазвайки законовите и подзаконови нормативни актове.

Според експерти в областта на пътната безопасност, новата организация на движение подобрява видимостта и при двете маневри – за влизане в паркомястото и за излизане от него. По този начин се намалява рискът от инциденти, казва в позицията си „Синя София“.

Гражданката инициатива обръща внимание, че маркирането на паркоместата по този начин е залегнало в Наредбата след промяна през 2015 г. и 2016 г. по времето, когато министър на регионалното развитие е Лиляна Павлова от правителството на Бойко Борисов. Също така подчертава, че в София вече има изпълнени проекти, спазвайки гореописаните изисквания – буферният паркинг на метростанция „Мизия“ е един от тях.

„Синя София“ отбеляза, че улици с подобна организация на паркирането има в редица други български градове като примери могат да бъдат дадени със Сливен и Русе.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Слави Трифонов за катастрофата с Петков: Като какъв е бил в кола на НСО?

Съпредседателят на ПП също коментира инцидента по-рано

КС отказа да отмени прекратяването на концесията на Лукойл за „Росенец“

Конституционният съд единодушно отхвърли искането на президента Румен Радев...

Хакнаха деловодната система за документооборот на СОС

В момента се работи по възстановяване на услугата и данните

Прокуратурата отказва да разследва заплахите към майката на Даная

Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство за заплахите, отправени...

Столична община временно променя движението за измиване на пътни участъци

Столична община въвежда временна организация на движението за измиване...

Съдът постанови да се прекрати промяната на движението в центъра на София

Административен съд София - град постанови да бъдат безусловно...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Собственикът на пистолета в Арбанаси още не е дал обяснения

Собственикът на пистолета от Арбанаси ще даде обяснения след...

Русия пусна управляеми бомби на своя територия

Повече от 250 жители на село Разумное временно напуснаха...

Москва: Украйна атакува три руски региона

Напрежение на фронтовата линия

Израелските танкове са достигнали до жилищни райони на Рафах

Израелските танкове са достигнали до жилищни райони на град...

Назначиха нов директор на столичната УМБАЛ „Св. Иван Рилски“

Назначиха нов директор на столичната УМБАЛ "Св. Иван Рилски"....

Швейцария спечели конкурса за песен на Евровизия (СНИМКИ)

Швейцария спечели в събота конкурса за песен на Евровизия...

Израел отново удари Баалбек

САЩ искат ясен план за Газа

„Мис Силикон“ Анна-Мария Чернева: Не мечтая за дете. Готова съм за още силикон в гърдите (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=rwdM2LK7vQs&pp=ygUIbmV3czI0LTc%3D Тя е водеща, тя е и танцьор и носител...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg