ПЪРВО В NEWS24sofia.eu! Оставиха в ареста 15-годишният Мирослав Борисов убил 7-годишно момиченце в село Ковачевица! (ВИДЕО)

Мирослав пред съда: Искам да лежа в затвора

Прочитания 82711
0 0

15-годишният Мирослав Борисов, който е обвинен за жестокото убийство на 7-годишно момиченце в самоковското село Ковачевица остава в ареста, предаде репортерът на Информационна агенция News24sofia.eu Софи Димитрова.

Това реши състав на състав на Окръжен съд – София с председател Анелия Игнатова.

На влизане в съдебна зала 15-годишният Мирослав беше с маска на лицето, а на въпрос от страна на репортер News24sofia.eu защо е извършил престъплението. Той не каза нищо, а съдебната хорана помоли журналистите да напуснат.

Както вече News24sofia.eu съобщи, че тийнейджърът първоначално бе обвинен за убийство по особено мъчителен начин, а по-късно и за опит за изнасилване на детето.

Според съда има обосновано предположение, че Борисов е извършил престъпленията, в които е обвинен. Има опасност да се укрие и извърши друго престъпление, ако мярката му не е „задържане под стража“.

Адвокатът на задържания е заявил, че не възразява на искането на прокуратурата за налагане на мярка „задържане под стража“, като смята, че към момента тя е в интерес на задържания и обърнал внимание и на емоционалния шок, в който обвиненият се намирал след извършването на престъплението.

Мирослав пък заявил: „Искам да лежа в затвора“.

Съдът е счел за необходимо да му разясни, че към момента се определя само мярката му за неотклонение, като вината му ще бъде обект на предстоящо доказване. Данните до момента сочат, че обвиняемият е психически здрав и може да разбира свойството и значението на извършеното от него. В същото време са налични данни, че той се е опитал да се укрие и осуети разкриването на престъпленията, в които е обвинен.

Определението на СОС подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – София.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДОБНОСТИ В NEWS24sofia.eu!

Happy
Happy
0
Sad
Sad
1
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “ПЪРВО В NEWS24sofia.eu! Оставиха в ареста 15-годишният Мирослав Борисов убил 7-годишно момиченце в село Ковачевица! (ВИДЕО)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Трима въоръжени обраха магазин в центъра на Варна

Обирът е станал в 2 часа снощи