Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Обвиняват Тръмп за намеса в изборите през 2016 г.

Снимка: EPA/VICTOR J. BLUE

Прокурори заявиха в първия ден от процеса срещу Доналд Тръмп в Ню Йорк за фалшифициране на документи, че бившият президент е нарушил закона за изборите през 2016 г., като се е опитал да прикрие сексуални контакти с порнозвезда и модел на Playboy. Неговият защитник заяви, че е извършил няма престъпление, съобщава „Ройтерс“.

Съдебните заседатели в историческия процес също изслушаха накратко първия свидетел на обвинението: бившия издател на National Enquirer Дейвид Пекър, за когото прокурорите казват, че е участвал в схема, за да се скрият нелицеприятните истории за Тръмп и да му помогне да бъде избран.

В първия по рода си процес срещу бивш президент на САЩ Тръмп е обвинен във фалшифициране на бизнес записи, за да прикрие плащане от 130 000 долара на порнозвездата Сторми Даниелс през 2016 г., за да премълчи сексуална връзка, която според нея са имали 10 години по-рано. Тръмп се призна за невинен и отрича срещата да се е състояла.

Прокурорите описаха плащането като престъпна измама на избирателите в момент, когато Тръмп беше изправен пред други обвинения за грубо поведение.

Това беше планиран, координиран, дългогодишен заговор за повлияване на изборите през 2016 г., за да помогне на Доналд Тръмп да бъде избран чрез незаконни разходи, за да заглуши хората, които имаха да кажат нещо лошо за поведението му„, каза прокурорът Матю Коланджело. „Това беше изборна измама, чисто и просто.

Коланджело каза на съдебните заседатели, че ще чуят как Тръмп изработва подробностите на схемата в записани разговори и ще видят обширна хартиена следа, за да подкрепят показанията на свидетелите.

Адвокатът на Тръмп каза на журито, че бившият президент не е извършил никакви престъпления и каза, че окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг не е трябвало да завежда делото.

Няма нищо лошо в това да се опитвате да повлияете на избори. Това се нарича демокрация. Те влагат нещо зловещо в тази идея, сякаш е престъпление„, каза адвокатът на Тръмп Тод Бланш.

Тръмп е изправен пред 34 престъпления. Той отрича да е извършил нарушение.

Изисква се Тръмп да присъства в съда по време на целия процес, като съдията Хуан Мърчан отхвърли искането му да пропусне заседание, за да може да присъства на изслушване пред Върховния съд. 

Демократическата партия поискаха съдия Мърчан да глоби бизнесмена с 1000 долара за всяка от трите публикации в социалните мрежи този месец, които критикуват Сторми Даниелс и Майкъл Коен. Глобите ще бъдат разгледани на 23 април.

Тръмп пледира невинен по всички обвинения, като твърди, че заведените дела са плод на заговор на демократите за политическото му неутрализиране.

Според прогноза на Reuters делото по случая със Сторми Даниелс може да е единственото, което да бъде разгледано пред съда, преди Тръмп отново да се изправи срещу Джо Байдън на изборите на 5 ноември.

Дори да бъде осъден, Доналд Тръмп ще може да се кандидатира и да служи като президент при спечелени избори. По информация от проучване на Reuters обаче половината от независимите гласоподаватели и една четвърт от републиканците не биха гласували за него, ако бъде признат за виновен по настоящите обвинения.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Велика събота е

Днес православната църква отбелязва Велика събота. Това е последният...

НАТО праща консултантски мисии в Близкия изток и Африка

НАТО обмисля да изпрати консултантски мисии в областта на сигурността...

В Австрия задържаха българин за трафик на нелегални мигранти

Полицията във Фьозендорф, провинция Долна Австрия, спря специално преустроен...

Доброволците от руската армия са пушечното месо в Украйна

Кремъл продължава да използва и затворници

Националната служба за охрана с мерки за сигурност в София на 4 и на 6 май

На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана...

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Пропалестински протести започнаха и пред университетитe в Австралия (ВИДЕО)

https://youtu.be/LGj8eTQpDZ4 Стотици излязоха на протест срещу войната в Газа пред...

Повдигнаха обвинения на нападателя от Лондон

36-годишният Маркус Ардуини Монцо, задържан в края на април...

Торнадо уби бебе и трима души в Оклахома

Байдън е предложил помощ на щата

Сблъсъци пред грузинския парламент заради Закона за чуждестранните агенти (СНИМКИ)

Грузинските сили за сигурност са използвали водни оръдия и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img