Протестът, ден 59: Само един е оставен в ареста, всички останали са освободени

Както всеки ден репортерите на Информационна агенция News24sofia.eu ще проследи протестите на живо с репортаж, видео и снимки

Views 27432
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов

За 59-и пореден ден в центъра на София се събират хора, за да искат оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Както всеки ден репортерите на Информационна агенция News24sofia.eu ще проследи протестите на живо с репортаж, видео и снимки.

21:45 часа Протестът вече е на Орлов мост.

21:23 часа – След като изслушаха химна на България, протестиращите тръгват на традиционния си марш към Орлов мост.

21:20 часа – Велислав Минеков: Прочетох в Die Welt – най-четения германски вестник ужасяващ материал за България. Корупция, престъпност, мафия – това са думите.

21:10 часа – Мартин Заимов, бивш кандидат на СДС за кмет на София и бивш управител на голяма банка, обяви, че ще напише отворени писма до всички посланици на Великите сили у нас, за да им разкаже какво се случва у нас.

21:00 часа – Виктор Лилов призова полицаите да намерят начин да поискат оставката на своите некадърни началници.

20:50 часа Сред арестуваните и пребитите на протеста в сряда е шефът на Младежкия ГЕРБ в Русе. След като е бил пребит, той е напуснал поста си в ГЕРБ, твърди от трибуната един от организаторите на протеста Светослав Трайков.

Репортер на Информационна агенция News24sofia.eu веднага потърси партия ГЕРБ за коментар.

Ръководителят на пресцентъра Никола Николов заяви следното:

Областният координатор на ГЕРБ-Младежи в Русе се казва Радослав Дудев. Той не е ходил на протест. Бившият областен координатор се казва Павел Цветков. От 7 месеца той не заема този пост. Нямаме информация какво е правил той.

20:40 часа На властта й се наложи да разбере, че съществуват граждани в България. Това беше тежко откритие за тях. И на нас ни се наложи да открием нещо – че мафията е добре организирана, казва Арман Бабикян.

Решихме, че и ние трябва да се организираме. На страницата на Отровното трио има форма, в която всеки който иска да стане доброволец за свалянето на мафията от власт, може да се запише, за да си имаме своите координати и да можем да си помагаме организирано срещу организираната престъпност в България.

Бабикян призова депутатите от ГЕРБ да подадат оставки, „за да падне този последен смокинов лист пред срамната истина за България. Ние ги поставихме пред избор: Дали да останат от срамната страна на историята или да запазят поне малка част от достойнството си и да напуснат това народно събрание.

20:25 часа – Адвокат Николай Хаджигенов обявява от трибуната, че вече всички арестувани след големия протест в сряда са освободени, с изключение на един, който е имал висящи дела.

Идвайте на протеста. Бъдете готови. Пускайте си отпуска. Тях ги е страх от нас!, говори Хаджигенов. До Кървавата сряда ние бяхме игнорирани. Сега се борят с нас. Накрая ние побеждаваме.

19:50 часа – Хората вече започват да се събират около фонтана пред президентството.

Контакти и информация за автора:

Екип: Тодор Стефанов, Софи Димитрова,

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Честваме 135 години от Съединението на България

Днес отбелязваме 135 години от Съединението на Източна Румелия и Княжество България. След Берлинския конгрес от 1878 година България е разделена на Княжество България и Източна Румелия (в пределите на Османската империя). Останалото под османска власт българско население се стреми към обединяване с освободените българи. Така през 1880 година е […]