Приключва преброяването на населението

Междинни данни НСИ обещава около Коледа

Прочитания 10747
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Броени часове остават до края на преброяването на населението, който ще бъде даден в 20 часа. През деня в понеделник ще работят преброителните центрове и преброилите се електронно ще могат да изпращат преброителния код на специален имейл, открит от НСИ.

Към момента са преброени близо пет милиона и 200 хиляди българи, което е малко под 75% от населението.

Преброяването беше съпътствано от трудности. Още при старта на кампанията блокира на електронното преброяване заради хакерски атаки. Коронавирусът пък отказал част от преброителите. Заради това НСИ удължи сроковете на кампанията и откри около 40 преброителни центъра.

В тях може да се предаде разпечатаната и предварително попълнена анкетна карта. Служители помагат и при попълването ѝ на място. От НСИ припомниха, че кодовете от електронното преброяване може да се изпращат и на специалния мейл. До вчера това са направили 2 500 души. Преди дни председателят на НСИ Сергей Цветарски призова за активност.

Преброяването ще приключи официално в 20 часа. Глоби ще има само да онези, които агресивно пречат да се извърши преброяването. Междинни данни НСИ обещава около Коледа.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Андриян Петков

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ангел Кунчев: Все още няма нужда от локдаун

Благодаря за неуморната работа по събиране на данни и анализ на статистиката, но не е работа на математиците да преценяват кога да бъде въведен локдаун. На този етап няма нужда да бъде въвеждан такъв. Това заяви главният здравен инспектор Ангел Кунчев в студиото на Нова телевизия. Между 70 и 90% […]