Президентът иска възстановяване на доверието между държавата и бизнеса

Views 9319
0 0
Румен Радев, снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

Трябва да има диалог между отговорните институции и бизнеса, за да търсим най-добрите решения на кризата с енергоносителите. Това заяви президентът Румен Радев в Бургас, където посети завод за ремонт и модернизация на товарни вагони.

Той обсъди с ръководството на предприятието необходимостта от навременни и работещи мерки за справяне с високите цени на енергийните ресурси.

Радев подчерта, че е нужна целенасочена държавна политика за ускорен икономически растеж и повишаване на конкурентоспособността.

Според него премахването на бюрократичните пречки и осигуряването на нормативна база ще предостави възможност на предприемачите да вървят напред.

Той посочи, че наред с бързото икономическо възстановяване на страната и повишаване качеството и стандарта на живот, е важно възстановяването на доверието между държавата и бизнеса.

Това е неотложна задача, ако искаме да постигнем по-висок темп на икономически ръст, категоричен бе президентът.

Той разгледа производствената база на предприятието и поздрави ръководството за постигнатите резултати въпреки сложната икономическа обстановка. Радев изтъкна, че това е атестат, че в България може и се развива успешна тежка индустрия.

Той посочи, че в зеления преход една от тенденциите е автомобилният транспорт да намалява като пробег, а за голяма част от товарите да се използва железопътен превоз.

Президентът призова за по-голямо внимание на държавата и към предприятията, които са се доказали като успешни, експортно-ориентирани са и дават голяма принадена стойност, за да запазят не само пазарите и производството си, но и работниците си.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Таня Манолова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Гьоков: Бюджет 2022 е най-социалният бюджет

Целта ни е да намалим дяла на хората, които живеят в бедност, и да осигурим условия за устойчиво нарастване на доходите. Още в първия си ден като министър на труда и социалната политика заявих, че хората очакват да бъде възстановена социалната справедливост. Това послание към участниците на организирана от БТА […]