Предаваме издирван нашенец на властите в Чехия

Views 1376
0 0

Окръжният съд в Добрич допусна предаване на български гражданин на властите в Чехия с цел провеждане на наказателно преследване срещу него. Мъжът е обвинен в неправомерно придобиване, фалшифициране и промяна на платежни документи. Той е бил задържан в Добрич на 31 август, съобщи БНР.

Българинът е бил обявен за международно издирване въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от Районния съд в чешкия гр. Острава.

Чешките власти са поискали задържането и предаването на българина във връзка с подозрение за участието му в престъпления.

Мъжът е установен в Добрич на 31 август, след което му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. В съда той е изразил доброволното си желание да бъде предаден в Чехия.

В случай на присъда за изтърпяване на наказание лишаване от свобода, обвиненият ще може да я излежи в България.

Решението на Окръжния съд в Добрич е окончателно. Мъжът ще бъде приведен във варненския затвор до фактическото му предаване на чешките власти.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

За Деня на София общинските музеи и зоопаркът ще са с вход свободен

По повод 17 септември – Ден на София общинските музеи и столичния зоопарк ще работят с вход свободен. С безплатен достъп за посетителите ще са Регионален исторически музей -София, музеят под базиликата „Света София“, парк-музей „Врана“, както и Софийска градска художествена галерия, съобщи Столична община. В историческия музей гражданите и […]