Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Полицай, охранявал Капитолия по време на щурма, почина от нараняванията си

Снимка: EPA

Служител на полицията, охраняваща сградата на Конгреса на САЩ (Капитолия), е починал от наранявания, получени при сблъсъците с подкрепящата Доналд Тръмп тълпа, щурмувала Капитолия в сряда.

Полицаят Брайън Д. Сикник е починал около 21:30 часа източно американско време снощи, се уточнява в изявление на полицията на Капитолия. Той е бил част от охраната на Конгреса от 2008 г.

Сикник е реагирал на безредиците в сряда и „беше ранен, докато физически се въвличаше с протестиращи“, се казва в изявлението полицията, въпреки че тя не е разяснила естеството на нараняванията му или как той е взаимодействал с тълпата. След като е получил нараняванията, Сикник се е върнал в кабинета си, припаднал е и е бил откаран в болница.

„Целият отдел на полицията на Капитолия изразява своите най-дълбоки симпатии към семейството и приятелите на полицай Сикник за тяхната загуба и скърби за загубата на приятел и колега“, се казва в изявлението. Медии преждевременно съобщиха за смъртта му по-рано, докато той очевидно все още е бил на животоподдържащи системи.

Рано тази сутрин тамошно време конгресменът Тим ​​Райън от Охайо, демократ, който оглавява подкомисията за бюджетни кредити към Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ), която контролира бюджета на полицията в Капитолия, заяви в публикация в „Туитър“, че сърцето му е разбито от смъртта на Сикник.

„Тази трагична загуба напомня за храбростта на органите на реда, които ни защитават всеки ден“, пише Райън.

Смъртта на Сикник увеличава броя на загиналите от щурма в сряда до петима души. Един от хората в тълпата, подкрепяща Тръмп, Ашли Бабит, беше простреляна и убита от полицай от Капитолия вътре в сградата, докато тя се качваше през счупен прозорец, водещ до кабинета на председателя на Камарата на представителите. Трима други души починаха, след като са преживели медицински спешни състояния в района около Капитолия, уточни полицията.

Длъжностни лица съобщиха, че около 50 полицейски служители са били ранени, докато тълпата издигаше барикади, хвърляше предмети, разбиваше врати и прозорци и премаза някои от полицаите, които са се опитвали да се противопоставят на настъпващата тълпа.

Полицията на Капитолия съобщи за 14 ареста по време на нахлуването, включително двама души, които са били задържани за нападение над полицай. Местната полиция арестува десетки други, най-вече за незаконно влизане и нарушения на полицейския час в сряда вечерта във Вашингтон.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Плугчиева: Има достатъчно дипломати за Външно

Димитър Главчев беше хвърлен в студената вода на база заложените...

Най-голямата партия в Индонезия се раздели с президента в оставка Джоко Видодо и сина му

Президентът на Индонезия Джоко Видодо и неговият син, бъдещият...

МОН предлага 2 май да е неучебен ден в цялата страна

Министерството на образованието и науката (МОН) предлага 2 май...

И „Средна Европейска Класа“ се отказва от ПП-ДБ

Партия "Средна Европейска Класа" (ЕК), с председател Константин Бачийски, се отцепва...

Прокуратурата поиска задържане под стража на Марин Димитров

Прокуратурата е внесла в Софийския градски съд за налагане...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img