Петков и Василев не мислят за политика, докато са служебни министри

Views 40336
0 0

Кирил Петков няма да говори за политически проекти, докато е служебен министър, а ще остане фокусиран върху работата си. Това заяви той пред журналисти в парламента в отговор на спекулациите, включително и от тази сутрин след заявката на премиера Стефан Янев, че би подкрепил един такъв нов политически проект.

Финансовият министър Асен Василев от своя страна потвърди думите на колегата си, с когото бяха пакетирани и политически, и работно: Василев заяви, че докато е министър също няма да мисли партия.

В Народното събрание съм, за да говорим за истински икономически мерки, няма да говоря за политически проекти, докато не ми изтече мандатът. Искам да съм фокусиран в работата, която правя, заяви министърът на икономиката Кирил Петков.

Имаме две седмици, които предстоят – утре ще обсъждаме темата Общини без корупция“, отряза той от темата медиите.

Следващите две седмици ще говоря само експертно, като министър, в качеството, което съм. Няма да влизам в тези теми, знам, че там са страстите и интересът, но – когато приключа да бъда служебен министър… А ако не приключи служебният кабинет – продължавам в него„, каза още той.

Казах неведнъж, че видяхме, че за три месеца можем да направим голяма промяна и целите екипи и отбори видяхме, а ако инвестираме енергията си в тази посока – България може да стане различна„, каза още Кирил Петков, но бе категоричен, че за това как и по какъв начин може да стане това ще говори, когато „ни свърши мандатът“.

Комуникирам с медии, всичко, което ще го правим, ще бъде прозрачно и обявено„, каза още той.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Стотици граждани на Великобритания са останали в Афганистан (ОБНОВЕНА)

Броят на британските граждани, останали в Афганистан, е няколкостотин. Това обяви британският външен министър Доминик Рааб, след като продължилото две десетилетия западно военно присъствие там приключи, информира „Франс прес“. Рааб добави, че не е в състояние да даде точно число колко британски граждани и други потенциално допустими да напуснат Афганистан

Read More »