Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Паргов съзря пълзящ авторитаризъм в акцията на прокуратурата в президентството

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu

Пълзящ авторитаризъм видя лидерът на БСП-София Калоян Паргов в акцията на прокуратурата, която влезе в сградата на президентската администрация. Управлението на ГЕРБ вкара страната ни в стопанска безпътица, обяви той пред делегатите на столичната партийна конференция.

Търпението на почтените граждани очевидно е изчерпано, убеден е социалистът. Правата на всеки човек са накърнени, когато правата на един от нас за заплашени, категоричен бе Паргов. Според него, хората настояват за промяна и я очакват незабавно. Те искат справедливост и възмездие, смята лидерът на БСП-София. Държавността се разпада, смята още той.

Срокът за годност на това правителство и на това управление изтече, допълни Паргов. Според него правителството е вредно за здравето на всички и левицата е длъжна да победи ГЕРБ.

Социалистът очаква всякакви аватари в политическото пространство да поставят под съмнение бъдещето на България. Той посочи, че с машинации и измами управляващите не позволили на левите да ги победят. Обстановката е изключително сложна в икономически и в политически план и за света, и за Европа, и за страната, притеснен е лидерът на БСП-София.

Според Калоян Паргов живеем в състояние не само на здравна, но и на социална , политическа и икономическа криза. Регионът около нас ври и кипи, предупреди още той. Въздухът в София трепери и е изпълнен с напрежение, по думите му. Налице е изключително голяма, реална и непосредствена заплаха за нашето съществуване, убеден е той.

Припомняме, акцията на прокуратурата бе ден след извънредното изявление на държавния глава, в което той призова Националната служба за охрана (НСО) да спре да охранява почетния председател на ДПС Ахмед Доган и депутата от ДПС Делян Пеевски, като и посочи, че пряко отговорен за решенията кой да бъде охраняват е изпълнителната власт в лицето на премиера Борисов.

Повод за изявлението му беше инцидент, при който бившият правосъден министър от кабинета „Борисов-2“ Христо Иванов отиде на плаж Ресенец, където е лятната резиденция на Доган, но беше изблъскан от охранители, които не се легитимираха.

Охранителите си позволиха да хвърлят и националния трибагреник, който Иванов заби на плажа – изключителна държавна собственост, според Конституцията, чл. 18, ал.1. От НСО първоначално отказаха да признаят, че тези гардове са техни, но след това президентът Румен Радев заяви, че охраната там е на НСО, но поясни, че той няма контрол върху НСО. Това е станало със законодателството от 2015 година, с което за службата се отменя реалния контрол върху нея от страна на държавния глава.

При безпрецедентното влизане на прокуратурата в президентството бяха арестувани четирима.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

КНДР проведе учения за ядрена контраатака

Северна Корея проведе първите учения за ядрена контраатака, ръководени...

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

59-годишен донор спаси три живота

Трансплантирани са черен дроб и два бъбрека

Експлозия избухна в Харков

Експлозия избухна в Харков вечерта на 20 април по...

Лавров: Западът се движи по ръба на конфликт между ядрени сили

Подкрепата на САЩ, Великобритания и Франция за Украйна подклажда...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img