Откриха тялото на дете от Кърджалийско под отломките в Турция

В неизвестност остават други български граждани

Views 27866
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

След опустошителните земетресения и вторични трусове в Турция в неизвестност бяха майка от Кърджалийско и двете й деца, стана ясно вчера. Под отломките на сградата в област Хатай, където живеят, е намерено днес тялото на едното от децата.

Припомняме, близките на майката Айлин опитали да се свържат с нея, когато научили за бедствието, но тя не вдигнала телефона си. Пробвали да се свържат и със съпруга й, но отново без успех.

В неизвестност остава и мъжът от град Искендерун с българско и турско гражданство. По информация на Министерството на външните работи и друг български гражданин е в неизвестност, а по време на бедствието сънародникът ни се е намирал в град Антакия.

Българското посолство в Анкара поиска от турското министерството на здравеопазването да предостави повече информация дали има пострадали български граждани, настанени в болници след земетресението, съобщава БНР.

В консулската служба към посолството е създадена организация по извънредно приемане на документи за пътуване на български граждани, които са пострадали и желаят да се евакуират в България.

Жертвите към този момент след земетресенията в Турция и Сирия са над 11 000 души.

Контакти и информация за автора:

Мурат Бекмезджи специален пратеник на NEWS24sofia.eu в Турция

Мурат Бекмезджи е специалният пратеник (кореспондент) на Информационна агенция News24sofia.eu в Турция. Той е роден през 1998 година в град Измир, Турция. От 2001 година живее в Разград заедно с майка си и бащата си, които имат двойно гражданство както и самия той българско и турско. За себе си казва, че обича работата си като фотограф и оператор. През последните две години редовно снимка фотосесии както и сватби. Присъединява се към екипът на ИА News24sofia.eu през 2022 година като автор в онлайн изданието ни.
author
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Прокурорът по делото "Семерджиев": Има данни, че именно подсъдимият е управлявал колата (СНИМКИ)

Якимов е бил сред първите полицаи на мястото на катастрофата