Оставката не е в дневния ред, отсече Деница Сачева

Views 308
0 0
Снимка/източник: БГНЕС

На дневен ред на правителството не е оставката. Дневният ред е епидемията, икономиката и икономическата криза. Това заяви в студиото на БиТиВи социалният министър Деница Сачева във връзка с протестите от последните дни срещу правителството Борисов 3.

Тя поиска гражданите да си представят какво ще прави и как би се справило едно служебно правителство в условията, които се очакват октомври, ноември и декември.

Сачева очаква те да са много тежки.

Нека си представим в каква икономическа и здравна ситуация ще се провеждат избори и то само шест месеца преди редовните?

Тя е съгласна, че изборите са мястото, където хората преподреждат управлението, но и попита: „ако след изборите веднага има нови протести, които не зачитат резултатите„.

Тя не пожела да прави хипотези какво би се случило ако протестите ескалират. На този фон подчерта уникалното нещо, което се е случило в петък – хора с различни виждания протестираха от едната и от другата страна, а дори и движението по булевард „Дондуков“ не беше спирано.

Напрежението по думите на Сачева е дошло от провокатори.

Тя отново изговори тезата си за опити на бизнесмена Васил Божков да влияе на политическата ситуация у нас, въпреки че се намира в Дубай и е с повдигнати обвинения.

От цялата ситуация на „Росенец“ печеливши са Демократична България и ДПС, а губещ е ГЕРБ. Деница Сачева изтъкна, че това е крайният резултат и не може да твърди нищо за съглашателство между двамата печеливши.

Тя обаче пита защо точно сега лидерът на „Да, България“ прави тази акция, при положение, че със сигурност като вицепремиер и правосъден министър в предишното правителство на ГЕРБ е имал достъп до всички документи, свързани с казуса с нефтобазата и собствеността там.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Антония Иванова

Антония Иванова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Прокуратурата поиска договора за концесията на терминал "Росенец"

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на транспорта, инфомационните технологии и съобщенията да започне незабавна проверка на концесионирането на пристанищен терминал „Росенец“. Сезирането е на основание чл.145 ал.1 Закона за съдебната власт (ЗСВ), а ВАП е образувала преписка. В най-кратък срок МТИТС следва да предостави на ВАП концесионния договор за […]