Омбудсманът иска анулиране на глобите за винетки след срива в системата в неделя

News24sofia.eu
Views 2200
0 0
Снимка; архив БГНЕС

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати настоява да бъдат анулирани всички наложени компенсаторни такси от 70 лева на 31 юли 2022 г., когато възникна технически проблем в системата са онлайн продажба на винетки. Тя отправи искането си в препоръка до новия служебен министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков и до председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Тодор Василев.

От пресофиса на омбудсмана отбелязват, че системата не е работила от 8:55 ч. до 13:41 ч. в неделя, а от АПИ са уверили, че няма да глобяват шофьорите, пътуващи без винетка в този часови диапазон.

Смятам обаче, че е справедливо да няма наложени глоби за целия ден – 31 юли, тъй като хората, които са тръгнали на път и не са могли да платят пътната такса, не по тяхна вина, не се имали възможност да направят това и след отстраняване на техническия проблем. Те няма как да бъдат държани отговорни и да проверяват кога точно същият е отстранен„, подчертава Ковачева.

Според нея не е справедливо в такива случаи да се дава времеви диапазон само от 4 часа след отстраняване на проблема в системата, в който шофьорите да могат да ползват републиканската пътна мрежа, без да се налага да спират.

Още повече, при всички случаи може би ще има и потърпевши, напуснали страната часове след отстраняване на срива в системата“, изтъква омбудсманът.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Васко Начев: Служебния кабинет няма много полезни ходове за доставките на природен га

Служебното правителство няма много полезни ходове за доставките на природен газ. Заради краткото време на мандата им и заради сложната ситуация откъм доставки в глобален аспект, обясни пред БНР енергийният експерт Васко Начев. И допълни, че каквито и усилия да положи служебният кабинет, едва ли ще се стигне до вариант

Read More »