https://www.gerb.bg/bg

Няма да има дело срещу Цветанов по „Апартаментгейт“

Цветан Цветанов, снимка: БГНЕС

Прокурор от Специализираната прокуратура е приключил проверката на бившия зам.-шеф на партия ГЕРБ Цветан Цветанов по „Апартаментгейт“, съобщи „24 часа“.

Постановлението на прокурор Валентина Маджарова, с което отказва да образува досъдебно производство, е от 17 февруари 2020 г. То е публикувано от сдружение „БОЕЦ“.

От постановлението става ясно, че по преписката не са събрани доказателства за корупционни престъпления, извършени от Цветанов.

В него се посочва, че проверка се е водила и от Софийската градска прокуратура, която е приключила на 20 ноемврви минала година също с отказ да се образува досъдебно производство.

Проверката започна на 20 март миналата година по сигнал на сдружението. Поводът беше публикация, че тогавашният втори човек в ГЕРБ е купил в кв. „Изток“ апартамент с асансьор, който стига до хола му, на цени по-ниски от пазарните.

Заради жилището Цветанов беше проверяван и от антикорупционната комисия, чийто тогавашен шеф Пламен Георгиев подаде оставка заради тераса покрив.

Комисията установи, че няма конфликт на интереси. В разгара на скандала политикът подаде оставка.

По повод на „Апартаментгейт“ бившият главен прокурор и настоящ шеф на комисията Сотир Цацаров беше питан в парламента от депутатката от БСП Кристина Сидорова в четвъртък.

Тя се интересуваше защо в доклада на комисията за миналата година не е споменат скандалът.брокер на недвижими имоти

„Отчетният доклад не е вестник, отчетният доклад не е информационен сайт. Вие казахте, че в отчетния доклад не присъства терасата на Пламен Георгиев, съжалявам, че ще ви го припомня, но в отчетния доклад не присъстват и проверките за закупени недвижими имоти в град София на немалка стойност и от парламентарни представители, които са от вашата парламентарна група, затова нека да бъдем обективни, но пак го казвам отчетния доклад не е вестник“, заяви Цацаров.

Припомняме, в края на март Цветан Цветанов подаде оставка, след като избухна скандалът с имотните сделки на хора от властта, купили жилища от „Артекс“, на по-ниски от пазарните цени.

Той обаче остана зам.-председател на ГЕРБ, както и пое ръководството на предизборния щаб на партията за европейските избори.

Малко по-късно той заяви, че се оттегля от ръководството на ГЕРБ.

След оставката на Цветанов депутатът Даниела Дариткова пое лидерския пост в парламентарната група на ГЕРБ. Малко по-късно тя заяви, че никога няма да бъде Цветан Цветанов в парламентарната група, но ще търси диалог и консенсус в работата си.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

МОН е изплатило обещаните 39 млн. лв. по сметките на университетите

Министерски съвет е приел и двете постановления за допълнително...

Таксиметровите шофьори започват безсрочен протест в София

Причината е махането на закритите стоянки

Мъж преби 22-годишна жена с дървен прът в Бургас

При обход полицията чува викове и счупване на стъкло

Летищата „Шарл дьо Гол“ и „Орли“ ще стачкуват във вторник

Служителите искат увеличение на заплатите и премиите

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Първо в News24sofia.eu! Певецът Емрах лети с 220 км/ч! (ВИДЕО)

Това далеч не е първият път, в който младият изпълнител се хвали с високи скорости

Големи френски полицейски подкрепления се разполагат в Нова Каледония

Подкрепления на френската полиция започнаха да пристигат в Нова...

ЕС порица забраната на знамето му на Евровизия

Забраната на песенния конкурс "Евровизия" на знамето на Европейския...

Над милион са икономически неактивните хора у нас

Неактивните хора на пазара на труда в България са...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg