Нито една институция не пое отговорност за смъртта на 16-годишното момче, всички започнаха проверки (ВИДЕО/ОБЗОР)

Информационна агенция News24sofia.eu научи, че аутопсия на детето е показала, че то е починало от остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност

Прочитания 81808
1 0

През целия ден всички ведомства и институции, намесени в казуса за смъртта на 16-годишното момче, което вчера беше убито от ток, протичащ през улична шахта на столичния булевард „Иван Гешов“, отричаха да носят вина за трагедията.

Усукан проводник, представляващ източник на повишена опасност, непосредствено до уличната шахта са открили разследващите вчера. Случаят е бил поет веднага от следовател от Софийската градска прокуратура. Информационна агенция News24sofia.eu научи, че аутопсия на детето е показала, че то е починало от остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност. По тялото му е имало охлузвания от токовия удар.

Макар нито една институция да не пое отговорност, всички започнаха проверки. По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова ще се проверяват всички външни преместваеми обекти в столицата. Кметът на район „Триадица“, където е фаталната шахта, Димитър Божилов, също ще проверява, но беше категоричен, че предполагаемият павилион, ползвал нелегалното захранване, не е общинска собственост, а се намира в двора на близката болница „Свети Иван Рилски“.

От УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ се задоволиха с кратко официално становище, че не ползват друг източник за електрозахранване, освен двата трафопоста, които се намират в двора на болничния комплекс. Това са написали и в доклада си до здравния министър Костадин Ангелов, който също назначи експертна комисия.

От ЧЕЗ казаха, че кабелът се намира след техния електромер и извън границите на тяхната собственост. Шахтата също не е собственост на енергоразпределителното дружество. Отговорност, според тях, носи собственикът на обекта, който се е захранвал с въпросния кабел.

От всички тези институции – Столичната община, Община „Триадица“, ЧЕЗ, ръководството на болница „Св. Иван Рилски“, плюс търговецът, ползващ павилион в непосредствена близост до местопроизшествието, прокуратурата е изискала документи. Предстоят разпити. Назначени са и съдебномедицинска и техническа експертизи. Текстът, по който се води разследването, предвижда – при установяване на вина, наказание до шест години затвор.

Проверка на News24sofia.eu тази сутрин показа, че мястото е оградено с ленти, а хората не криеха възмущението си, разказваха и за други подобни опасни места и не вярваха, че ще има наказани. Гневни коментари заляха социалните мрежи. Сред тях:

Безхаберието и корупцията дават „видими резултати“, „Децата умират, докато чакат да преминат на пешеходна пътека“, „Шахта с размера на държава, държава с размера на шахта.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Извънредно! Откриха труп без лице в центъра на Бургас

Аутопсия ще установи причините за смъртта