Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Нинова остава на поста си, Изпълнителното бюро хвърли оставка (ОБНОВЕНА)

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова няма да подава оставка след разгрома, който партията претърпява на днешните избори. Такава оставка е подало цялото Изпълнително бюро на партията. В първия възможен момент ще бъде стартирана процедура за избор на ново бюро.

Това стана ясно на брифинга на „Позитано“ 20, на който вече се появи лидерът Нинова, след като вчера кратко изявление направи само шефа на предизборния щаб Георги Свиленски.

Лидерът на БСП отсече: „Аз няма да подавам оставка“ и обясни, че нямало как в този момент партията да остане без председател.

Осъзнавам, че отговорността ми е огромна и лична, посочи соцводачът.

По думите й предстоят трудни месеци за сформиране на новия парламент, а може би и на нови предсрочни избори. На този фон не било рационално и самата партия да се въвлича в процедура по пряк избор на нов лидер.

Нинова си взела поука от предишната оставка, която подаде и после се отказа от нея. Двама членове на Изпълнителното бюро са поискали нейната оставка, но Нинова отказа да посочи имена. По информация на Информационна агенция News24sofia.eu Янаки Стоилов е единият, настоял за моментална оставка на Корнелия Нинова.

За нас това е тежка загуба, отчете Корнелия Нинова.

Отчитаме загубата и гледаме напред, посочи тя.

Повечето граждани гласували против всички партии с парламента и левицата е възприета като част от статукво. Като грешка Нинова отчете това, че хората не са възприели партията като опозиция и алтернатива. Хората гласували за нещо ново и различно, за личности, които не са участвали в прехода.

Също така обаче и коронакризата, повлияла на резултата на столетницата, обясни тя. Много от избирателите на БСП се изплашили да гласуват и останали вкъщи заради вируса.

Мая Манолова и Слави Трифонов взели гласове от БСП.

Освен това загубата на социалистите се предопределила и от това, че вътре в партията имало хора, които целенасочено работели за други партии. Така ръководството се борело на два фронта.

Като резултат от изборите лидерът на БСП Корнелия Нинова отчете, че моделът ГЕРБ е разбит, Борисов повече не може да управлява, а без БСП дори и с ниските резултати не могат да се взимат сериозни решения за държавата. Докрай червените ще са против този модел.

БСП няма да подкрепи никакво правителство, предложено от Борисов или подкрепено от Борисов. Партията е за анти-ГЕРБ коалиция, стана ясно от думите й.

След здравната, навлизаме и в политическа криза, предупреди Корнелия Нинова.

Припомняме и че за политическа криза предупреди и премиерът Бойко Борисов във вчерашното си включване лайф през профила си във фейсбук, призова за мир и предложи експретно правителство, докато се преодолее здравната криза.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

САЩ подготвя пакет от военна помощ от 1 млрд. долара за Украйна

САЩ подготвя пакет от военна помощ от 1 млрд....

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Шефът на израелското разузнаване подаде оставка заради атаката на 7 октомври

Ръководителят на израелската дирекция за военно разузнаване Ахарон Халива подаде оставка заради провалите...

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img