Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Нинова заподозря предварителен умисъл за провал на третия мандат (ВИДЕО)

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заподозря, че е имало предварителен замисъл третия мандат, връчен на левицата, да не се състои. Това коментира тя предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVANEWS.

Започвам да мисля, че от „Има такъв народ“ изобщо не са имали намерения да участват в съставянето на правителство. ИТН имитираха, има нещо, което ускори тези процеси – приемането на антикорупционния закон и излъчването на Рашков за председател на КПКОНПИ. Обсъждан е Асен Василев за премиер, а място на Кирил Петков в правителство с мандат на БСП не е обсъждано. „, посочи Нинова.

Според нея всеки може да говори в партията си каквото реши, а лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов ѝ се е обадил, за да се извини.

Органите на БСП ще решат дали ще бъде върнат мандатът. ИТН ползваха записа на ДБ като повод да напуснат преговорите. Христо Иванов им го даде. От яростта, политическото озверяване и агресията на ГЕРБ и ДПС се вижда, че имат истински страх да не се случи борбата с корупцията чрез промяната в КПКОНПИ. Уплашиха се и решиха да дръпнат ИТН. Не сме обсъждали или приемали решения да изчезне името на Бойко Рашков от програмата, ИТН я получиха и я върнаха без неговото име„, посочи тя. И уточни, че срокът на мандата е повод за нападки към БСП.

Пак имаше призиви към нас, но да не връщаме мандата. Никой тогава не заплашваше с кръв, ако не се върне мандата. Всички тогава ни молеха да го задържим и не се замисляха за Конституцията. Сега защо е тази разлика? Заради последните 7 месеца. Разбраха, че няма да има прошка за кражби, задкулисие и корупция„, заяви вицепремиерът в оставка.

По думите ѝ не са водени разговори ИТН да нямат министри в евентуален нов мандат.

Никой от партньорите не е поставял такова условие. Това, че се върти в разговор на ДБ, не означава, че е вземано решение по този въпрос„, категорична бе Нинова.

Тя допълни, че записът на ДБ не е аргумент за оттегляне от преговорите.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Трима германци арестувани за шпионаж в полза на Китай

Предавали са информация за военни технологии

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

Канарските острови казаха „не“ на масовия туризъм

Хиляди хора излязоха на протест в Тенерифе с искане испанският...

20-годишна е заплашила с убийство майка си в София

Дъщерята е стиснала майка си за врата

Петър Витанов: През последните 15-20 години ние изглеждаме безбъдници

Докато председателят на БСП Корнелия Нинова се радва, че...

Пет години завтор за шофьор, причинил смъртта на трима

Пет години затвор за шофьор, причинил смъртта на трима...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img