Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Никола Минчев посече ГЕРБ за компенсаторен механизъм за цената на тока

Снимка/източник: архив Информационна агенция News24sofia.eu / Светломир Стоянов

Бизнесът и хората не ги интересуват състава на комисиите или дали ще дадете на ГЕРБ вероизповеданията, а цената на тока и дали ще има компенсаторни механизми. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев от трибуната на Народното събрание.

Вчера група народни представители от коалицията ГЕРБ-СДС внесли в деловодството на Народното събрание проект за решение за компенсаторен механизъм за небитовите крайни клиенти на електроенергия.

1064 лева ще струва токът в края на деня за бизнеса, което е 1000% повече, посочи Добрев и настоя да се включи в дневния ред, защото това е най-важната тема, която трябва да разгледа НС.

Той посочи, че ситуацията е извънредна и трябва да се направи преценка по въпроса с проекта за решение, защото негативните последствия на парламента, ще тежи на съвестта на народните представители.

Добрев е убеден, че ако не се вземе правилното решение за компенсаторни механизми за бизнеса, много предприятия ще фалират.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви от трибуната на НС, че всички проекти за решение или законопроекти, по които не са изтекли предвидените срокове не могат да бъдат обсъждани и гласувани в пленарна зала. Темите, които се поставят на Народното събрание от ГЕРБ-СДС не са някакви законодателни инициативи, които могат да търпят отлагане напред във времето, подчерта Атанасова.

Според нея не може да бъде отложен проектът за решение за цените на тока за бизнеса. На всичкото отгоре има и временна комисия, която може да изследва не само проектът на решение и да взема решение, но и да бъде свикана веднага и в днешния ден проектът за решение да бъде представен на Народното събрание, каза Атанасова. Тя настоя председателят на Народното събрание да осмисли аргументите за проекта за решение и на извънредно заседание временната комисия да обсъди темата.

В крайна сметка председателят на парламента Никола Минчев не допусна до гласуване искането на ГЕРБ-СДС.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Росен Желязков падна със 129 гласа (ВИДЕО)

Председателят на 49-то Народно събрание Росен Желязков падна от...

САЩ и Южна Корея обсъждат разходите за съвместна отбрана

Представители на САЩ и Южна Корея ще се срещнат в...

Йенс Столтенберг: НАТО няма намерение да изпраща бойни части в Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг уточни в неделя,...

Ирак екзекутира 11 бойци на „Ислямска държава“

Те са били осъдени на смърт по обвинения в тероризъм

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img