Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Назначиха двама нови зам.-министри на отбраната (СНИМКИ)

Пламен Йорданов и Александър Петков са назначените заместник-министри на отбраната със заповед на министър-председателя Стефан Янев. Постовете си на заместник-министри в Министерството на отбраната освободиха Атанас Запрянов и Анатолий Величков.

Изображение 531303

Пламен Йорданов е роден на 23 март 1965 г. в гр. Плевен, където през 1983 г. завършва Средно спортно училище. През 1988 г. се дипломира като магистър във ВНВВУ „Г. Бенковски“ по специалността „Експлоатация и ремонт на радиотехническите средства“. Военната си служба започва във военно формирование 32 710 – Доброславци през септември 1988 г. До 1997 г. преминава през различни командни длъжности в областта на комуникационното и навигационното осигуряване на полетите на авиобаза Доброславци. През 1999 г. завършва с отличен успех Военна академия „Г. С. Раковски“. В периода от 1999 г. до 2004 г. заема експертни и ръководни длъжности в областта на комуникационната, информационната и навигационната поддръжка на системата за командване и управление на системата за противовъздушна отбрана. През 2004 г. е назначен в Съвместното оперативно командване като до 2021 г. заема експертни и ръководни длъжности в областта на командването и управлението на съвместните операции. През 2008 г. завършва Висш щабен курс, а през 2012 г. и Генерал-щабен курс във Военна академия „Г. С. Раковски“ като магистър по „Стратегическо ръководство на Въоръжените сили“ и е първенец на випуска. Освободен е от военна служба на 22 март 2021 г. със заповед на министъра на отбраната. Пламен Йорданов владее английски и руски език.

Изображение 531304

Александър Петков е роден на 12 септември 1968 г. в гр. София. Дипломира се в УНСС като магистър по финанси и банково дело през 1994 г. По-късно завършва право в Института за следдипломна квалификация към УНСС, Център за икономика и управление. От края на 2017 г. до момента на заемането на поста „заместник-министър на отбраната“ работи в редица търговски дружества, сред които „Снабдяване и търговия – МО“ ЕООД и „Български енергиен холдинг“ ЕАД. Бил е директор за връзки с инвеститорите и финансово планиране в „Кепитъл Консепт Лимитед“ АД, съдружник и консултант във „Финансово-правна къща“ ООД и „Юнифайт Партнерс Груп“ ООД, както и генерален мениджър (управител) на „Блом България“ ЕООД. През своята трудова практика е заемал експертни длъжности в няколко дружества, работещи на пазарите за ценни книжа, бил е мениджър на високи позиции в дружества от застрахователния и инвестиционния сектор. Александър Петков е бил директор „Финанси и инвестиции“ в застрахователна и животозастрахователна компания „Български имоти“ АД и ръководител на отдел „Ликвидност“ в Инвестиционен посредник „Позитива“ АД, София. Владее английски и руски език.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Спасиха две деца от пожар в апартамент в софийския квартал „Люлин“, възникнал докато дядо им бил за банички

Съсед обаче разказва, че децата - на 2 и на 8 г., често били оставяни сами, а възрастният мъж лъхал на алкохол

Европол: Задържаха 23 души в Босна, заподозрени в работа за наркокартел

Полицейски екип в Босна, подкрепен от международни правоприлагащи агенции,...

Петър Витанов: През последните 15-20 години ние изглеждаме безбъдници

Докато председателят на БСП Корнелия Нинова се радва, че...

След месеци на забавяне военната помощ от САЩ тръгна за Украйна

След седмици на отлагане Камарата на представителите на САЩ...

Англия иска да забрани продажбата на цигари на родените след 2009 г.

Властите твърдят, че законопроектът ще създаде „първото поколение без тютюнев дим“

Ваня Григорова насочи поглед към парламента

Общинският съветник от БСП-София Ваня Григорова се впуска в...

Има достатъчно ваксини срещу коклюш в склада

От началото на годината са регистрирани 214 положителни за...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img