Мая Манолова иска 1400 лв. депутатска заплата

Прочитания 27983
0 0
Снимка: БГНЕС

Мая Манолова настоя депутатските възнаграждения да бъдат намалени от близо 7 000 на 1 400 лв. За това от коалицията „Изправи се! Мутри, вън! обявиха на брифинг в парламента, че внасят проект на решение, с което искат заплатите на народните представители да бъдат намалени на от три на една средна работна заплата в размер на 1 400 лв.

В условията на здравна, социална и икономическа криза, когато хората мизерстват, когато бизнесът е на колене и когато малките фирми фалират и не получат помощ от държавата не следва народните представители да получават заплата от по няколко хиляди лева, подчерта Манолова.

По думите й това ще бъде знак към хората, че депутатите, които те са излъчили в парламента, се съобразяват с тежката ситуация, в която се намират гражданите. С това решение коалицията предлага да бъдат и министрите, министър-председателят, вицепремиерите, шефовете на агенции и лицата, които заемат висши държавни длъжности.

Ние предлагаме спестените средства от заплати да бъдат насочени към МТСП и да бъдат използвани за предоставяне на лични асистенти за хората с увреждания, изтъкна Манолова.

Не е честно, не е справедливо и не е морално, докато хората с увреждания изнемогват и нямат лични асистенти, в същото време лицата, които са назначени да работят за хората, да получават заплата от хиляди левове, уточни Мая Манолова.

Тя се надява законотворците да подкрепят предложението на коалицията, което важи до края на тази година, считано от полагането на депутатската клетва. При приемането на новия правилник на парламента ще настояваме това да стане текст от самия правилник.

Освен едната средна работна заплата да получават депутатите през целия мандат на това Народно събрание, ние ще настояваме и за следващото Народно събрание, докато се приеме отделен финансов план, категорична бе Манолова.

Тя напомни и че други предложения на коалицията, напр. депутатите да се откажат от служебни автомобили, отстъпки на самолетни билети, транспортни разходи и безплатни билети, не били приети.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

ВМА, "Пирогов" и "Александровска" обявиха как ще работят зелените коридори по празниците

Ще се предлагат и РНК ваксини